Categories: Ştiri sănătate

Ies la iveală detalii cutremurătoare despre pacienta incendiată la Floreasca

Pacienta incendiată la Floreasca. Deputatul USR Emanule Ungureanu a publicat pe pagina de Facebook câteva mărturii ale angajaților de la Spitalul Floreasca unde o femeie a murit  pe masa de operație, după ce a avut arsuri pe 40% din suprafața corpului. 

Mâine ,la ora 10, voi depune la Parchetul General o sesizare penală pentru a elucida procurorii condițiile în care a fost incendiată pe masa de operație o pacientă care se zbate acum între viață și moarte!

Între timp, cu toate că protocolul operator ștampilat și semnat de plagiatorul Beuran îl contrazic, acesta neagă vehement că ar fi participat la operația pacientei.

Așez aici mărturiile unor asistente, îngrijitoare, brancardieri, care descriu momentele îngrozitoare trăite de personalul auxiliar care, exact cum am anticipat, este scos vinovat de către medicul Beuran ca fiind singuri responsabili pentru tragedie.

Sunt multe întrebări fără răspuns în această tragedie, vă rog să mă atenționați când veți regăsi fraza de regret în gura lui Beuran pentru drama prin care trece pacienta incendiată și dacă poate explica de ce le-a comunicat în” doi peri” aparținătorilor incendierea rudei lor dacă el nu a participat la momentul tragediei.

Pacienta incendiată la Floreasca. . Redau aici ultimele mărturii ale personalului auxiliar, martori la eveniment:

Îngrijitoare:
“În timp ce se desfășura intervenția chirurgicală în Sala 1 am observat-o pe colega mea că întră în sala de operație, am urmat-o crezând că are nevoe de ajutor. Am auzit țipete, strigându-se : FOC! VENIȚI CU APĂ!
Colega mea a luat un lighean, iar eu am luat o găleată cu apă din filtru. În timp ce mă îndreptam spre sală, brancardierul mi-a luat găleata din mână, ducându-se el în sala 1.”

Brancardier:

„Am simțit un miros puternic de fum și am verifica de unde provine. Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toată lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operație, FUMEGA.”

Angajat secția Anestezie:

“În timpul pregătirii montării cateterului, unul dintre medicii chirurgi a strigat: foc. A încercat să stingă focul, moment în care medicul anestezist era la capul pacientei ca sa nu se detubeze, iar eu am tras de câteva câmpuri de sub pacientă- ca focul să nu ajungă la capul pacientei. ”

Asistent medical:

“La sosirea în sala de operație medicul ne-a informat că pacienta este polialergică, lucru menționat și în foaia de observație și că dorește alcool alb, adică Skinman Soft Protect.
Dup ce le-am dat pe masă cele necesare intervenției, inclusiv soluția cerută, medicii au efectuat câmpul operator și au așezat câmpurile sterile.
La un moment dat, după ce au început intervenția, unul dintre medici a sesizat miros de ars, moment în care echipa operatorie a început să miște câmpurile pentru a găsi sursa de foc și a o stinge.

În momentul în care medicul a îndepărtat câmpul de pe pacientă, flacăra s-a extins cu repeziciune din zonele lombară și toracică către capul pacientei, unde era aparatul de anestezie în funcțiune. Văzând flacăra am luat un alt câmp și am încercat să sting focul. Am auzit mai multe persoane strigând să aducem apă sau ser să stingem focul. Medicul a luat câmpul și a continuat să stingă focul. S-au îndepărtat câmpurile arse de pe pacientă și a fost chemat în sală medicul chirurg plastician de gardă care a evaluat starea pacientei.”

Pacienta incendiată la Floreasca. Adevărul va ieși la lumină, îmi voi folosi toată puterea cu care am fost învestit de cetățeni ca pacienții din România să fie tratați cu respect, alături de medicii care își fac datoria cu cinste!

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

2 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

3 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

3 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

4 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

4 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică