Categories: Ştiri sănătate

Imagini din spitalul groazei din Ploiești unde doi oameni au murit

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID. Doi pacienţi au murit, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. O infiemieră a suferit arsuri grave și a fost transportată la Spitalul Floreasca din Capitală. Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis în urma incendiului.

La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova. Spitalul de Boli Infecţioase este secţie a Spitalului Judeţean Ploieşti.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, a afirmat, joi, că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase nu ar fi pornit de la instalaţia de oxigen, ci probabil de la o scânteie produsă între pat şi parchet, pe fondul agitaţiei unuia dintre pacienți.

„Nu la instalaţia de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, ci probabil a fost o defecţiune, fie la un aparat, un pulsoximetru, fie faptul că patul a fost mişcat, bolnavul era foarte agitat, s-a mişcat patul şi probabil s-a produs o scânteie între pat şi parchet. Se întâmplă. Într-o atmosferă cu oxigen… erau doi bolnavi cu CPAP (măşti de oxigen – n.r.) acolo, cantitate mare de oxigen… E un risc asumat când tratezi cu cantităţi mari de oxigen, la orice mică scânteie sau chiar spontan, spun specialiştii, se poate aprinde oxigenul”, a explicat Nica.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat de asemenea că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost lichidat în trei minute, o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

 “Infirmiera a mișcat un pat ca să pună un aparat în priză, apoi am înțeles că s-a declanșat incendiul. Poate a fost o scânteie, urmează să stabilim. Pompierii au ajuns rapid, au stins incendiul în trei minute. Infirmiera a suferit arsuri la nivelul membrelor și urmează să fie dusă la Spitalul Floreasca. Nu putem arăta cu degetul pe nimeni, nici vorbă de eroare umană. Mișcarea patului făcută de infirmieră era normală”.

Managerul Serviciului de Ambulanță Prahova a declarat la Digi 24 că apelul la 112 a fost făcut la ora 04:16. Potrivit acestuia, printre persoanele rănite este și o angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din corp: “La fața locului am găsit două persoane decedate. Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 74 și 75 de ani. Toți pacienții internați depindeau de oxigen”.

Pompierii transmit că două persoane au decedat și 20 au fost evacuate și urmează să fie transferate la Spitalul Județean Prahova. Spitalul Movila este unitate suport Covid.

Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

 

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

10 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

11 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

12 ore ago

Citeste si: