Categories: Ştiri sănătate

Protecția Consumatorilor acționează de Black Friday! Marile companii au fost deja amendate pentru înșelăciune!

Protecția Consumatorilor va înființa un comandament special pentru Black Friday, care va supraveghea permanent vânzările cu preț redus din această perioadă.

Am decis înființarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au ”furat startul” campaniei de reduceri. Așa cum am spus de fiecare dată, manifestăm toleranță zero față de orice abatere de le legislația în domeniu. Parte a campaniei ”Protecția Consumatorilor nu se negociază!”, ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălelilor”, a declarat a declarat Claudiu Dolot, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Reamintim consumatorilor că vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor. Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus”, se mai arată în comunicatul ANPC.

În urmă cu două zile, Protecția Consumatorilor a amendat Altex cu 50 de mii de lei și a propus suspendarea temporară a site-ului companiei, pentru practici comerciale incorecte în contextul Black Friday.

Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin accesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site“, se arată în comunicatul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

În urma controalelor, ANPC a amendat operatorul economic cu 50 de mii de lei și a propus ca măsură complementară suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

Potrivit comunicatului, reprezentații Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că “nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”.

 

Recent Posts

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

17 minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

47 de minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

o oră ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

Citeste si: