Categories: Stil de viaţă

De ce imunitatea de turma contra COVID-19 e o iluzie: Dureaza mult si nu ne salveaza pe toti

Ce este imunitatea de turma si ce neajunsuri are?

Mai multe state, precum Suedia, Olanda, Belgia si Germania, si pana la un moment dat si Marea Britanie, au evitat masurile restrictive pentru prevenirea raspandirii COVID-19, optand pentru imunizarea de la sine a populatiei. Dar aceasta solutie necesita timp, arata specialistii.

Brian Labus, specialist epidemiolog in boli infectioase si profesor de sanatate publica la Universitatea din Nevada, Las Vegas, sustine ca intr-o tara precum Statele Unite este greu de realizat imunizarea de la sine a populatiei.

„Imunitatea de turma merge pe ideea ca exista un nivel suficient de mare de imunitate a populatiei pe care transmiterea bolii nu se mai poate dezvolta, iar o epidemie se stinge de la sine. Daca populatia atinge acest nivel, ar insemna ca am avea sub control epidemia de coronavirus”, spune expertul.

Avem doar doua optiuni

Exista doua modalitati de a atinge imunitatea de turma: infectia naturala in masa si vaccinarea, explica Dr. Labus. „Nivelul necesar de imunitate al populatiei depinde de cat de usor se raspandeste boala”, spune el.

De exemplu, populatia Statelor Unite are imunitate de turma la pojar, in mare masura gratie vaccinarii. Intrucat pojarul este foarte contagios, cel putin 93% din populatie este imuna la aceasta boala, scrie Well+Good.

Citeste continuarea…

Recent Posts

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

25 de minute ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

o oră ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

11 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

11 ore ago

Citeste si: