vineri, aprilie 16, 2021

Ce este imunitatea de turma si ce neajunsuri are?

Mai multe state, precum Suedia, Olanda, Belgia si Germania, si pana la un moment dat si Marea Britanie, au evitat masurile restrictive pentru prevenirea

raspandirii COVID-19, optand pentru imunizarea de la sine a populatiei. Dar aceasta solutie necesita timp, arata specialistii.

Brian Labus, specialist epidemiolog in boli infectioase si profesor de sanatate publica la Universitatea din Nevada, Las Vegas, sustine ca intr-o tara precum Statele Unite este greu de realizat imunizarea de la sine a populatiei.

„Imunitatea de turma merge pe ideea ca exista un nivel suficient de mare de imunitate a populatiei pe care transmiterea bolii nu se mai poate dezvolta, iar o epidemie se stinge de la sine. Daca populatia atinge acest nivel, ar insemna

ca am avea sub control epidemia de coronavirus”, spune expertul.

Avem doar doua optiuni

Exista doua modalitati de a atinge imunitatea de turma: infectia naturala in masa si vaccinarea, explica Dr. Labus. „Nivelul necesar de imunitate al populatiei depinde de cat de usor se raspandeste boala”, spune el.

De exemplu, populatia Statelor Unite are imunitate de turma la pojar, in mare masura gratie vaccinarii. Intrucat pojarul este foarte contagios, cel putin 93% din populatie este imuna la aceasta boala, scrie Well+Good.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri

Parteneri