Categories: Ştiri sănătate

În cât timp ne vom întoarce la normalitate? „Va trebui să respectăm măsurile până..”

Un reprezentant al companiei farmaceutice Merck & Co. dezvăluie, în exclusivitate, cât timp va mai trece până ne vom întoarce la normalitate. Acesta a presupune că vom fi nevoiți să respectăm măsurile de precauție pentru încă jumătate de an, în ciuda dezvoltării vaccinurilor anti-Covid.

Kenneth Frazier, CEO-ul  companiei famaceutice americane Merck, a declarat pentru CNBC că este foarte optimist în privința progresului pe care cercetătorii l-au făcut până acum, dezvoltând vaccinurile anti-Covid. Cu toate acestea, Freizer susține că vor mai trece câteva luni până ne vom întoarce la normalitate, iar măsurile de prevenire vor fi esențiale.

De ce nu putem renunța încă la restricții și măsuri de siguranță?

„Putem vorbi despre o distribuire(de vaccinuri) la scară largă abia după ce au fost imunizate cadrele medicale și persoanele din grupele de risc. Totuși, procesul de imunizare a întregii populații va dura mai mult de 6 luni, cel mai probabil, atât la nivel național, cât și la nivel mondial”, a declarat Frazier.

Din acest motiv, nu vom putea renunța la purtarea măștilor în perioada apropiată.

Cred că pentru următoare luni, cel puțin, vom fi nevoiți să respectăm măsurile sanitare, precum purtarea măștii. Totodată, distanțarea socială și igienizarea frecventă a mâinilor sunt la fel de importante pentru a ne proteja”, a completat Frazier.

Compania farmaceutică Merck lucrează, de asemenea, la dezvoltarea a două vaccinuri anti-Covid. Totuși, „nu sunt nici pe departe la fel de avansate ca cele de la Pfizer și Moderna”, a declarat CEO-ul. Mai mult de atât, compania studiază două potențiale tratamente pentru Covid-19.

„ Momentam cercetăm un antiviral, care se află în studiile de fază 3. Sperăm ca acesta să aibă un rol important în combaterea virusului. De asemenea, lucrăm la un medicament care va avea efect și în formele avansate de Covid-19, la pacienții foarte bolnavi. Credem că acest tratament va avea un impact major asupra mortalității”, declară Frazier.

Recent Posts

Cine a fost singurul care a putut pronunța adevăratul nume al lui Dumnezeu în Vechiul Testament?

Cuvântul "Dumnezeu " este adesea asociat îndeaproape cu religiile abrahamice: iudaismul, creștinismul și islamul. Cu…

12 minute ago

Cel mai sănătos înlocuitor al zahărului. Prof. Vlad Ciurea: Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit în emisiunea IThink cu Iusti Fudulu despre cât de nociv…

42 de minute ago

Zodia care a extras cartea pozitivă. Mihai Voropchievici: Renaștere.Te poți salva dintr-o situație dificilă

Horoscop 13-19 Mai. Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse horoscopul integral…

o oră ago

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

11 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

11 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra