miercuri, mai 12, 2021

Un reprezentant al companiei farmaceutice Merck & Co. dezvăluie, în exclusivitate, cât timp va mai trece până ne vom întoarce la normalitate. Acesta a presupune că vom fi nevoiți să respectăm măsurile

de precauție pentru încă jumătate de an, în ciuda dezvoltării vaccinurilor anti-Covid.

Kenneth Frazier, CEO-ul  companiei famaceutice americane Merck, a declarat pentru CNBC că este foarte optimist în privința progresului pe care cercetătorii l-au făcut până acum, dezvoltând vaccinurile anti-Covid. Cu toate acestea, Freizer susține că vor mai trece câteva luni până ne vom întoarce la normalitate, iar măsurile de prevenire vor fi esențiale.

De ce nu putem renunța încă la restricții și măsuri de siguranță?

„Putem vorbi despre o distribuire(de vaccinuri) la scară largă abia după ce

au fost imunizate cadrele medicale și persoanele din grupele de risc. Totuși, procesul de imunizare a întregii populații va dura mai mult de 6 luni, cel mai probabil, atât la nivel național, cât și la nivel mondial”, a declarat Frazier.

Din acest motiv, nu vom putea renunța la purtarea măștilor în perioada apropiată.

Cred că pentru următoare luni, cel puțin, vom fi nevoiți să respectăm măsurile sanitare, precum purtarea măștii. Totodată, distanțarea socială și igienizarea frecventă a mâinilor sunt la fel de importante pentru a ne proteja”, a completat Frazier.

Compania farmaceutică Merck

lucrează, de asemenea, la dezvoltarea a două vaccinuri anti-Covid. Totuși, „nu sunt nici pe departe la fel de avansate ca cele de la Pfizer și Moderna”, a declarat CEO-ul. Mai mult de atât, compania studiază două potențiale tratamente pentru Covid-19.

„ Momentam cercetăm un antiviral, care se află în studiile de fază 3. Sperăm ca acesta să aibă un rol important în combaterea virusului. De asemenea, lucrăm la un medicament care va avea efect și în formele avansate de Covid-19, la pacienții foarte bolnavi. Credem că acest tratament va avea un impact major asupra mortalității”, declară Frazier.

Ultimele stiri

Parteneri