Categories: Știrile zilei

În cât timp poți ridica pensia de la Poștă, dacă nu eși acasă când trece poștașul. Explicația oficială CNPP

Sunt momente în care pensionarul nu este găsit la domiciliu de către poștaș în ziua în care aduce pensia, iar din acest motiv Casa Națională de Pensii – CNPP a explicat cât timp se reține pensia la oficiul poștal dacă titularul lipsește din localitate.

Casa Națională de Pensii – CNPP a explicat că în cazul în care pensionarii nu sunt găsiţi la domiciliu îşi pot primi drepturile băneşti şi documentul de plată de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

„Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Pentru persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Începând cu drepturile aferente lunii martie 2021, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.

Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora.

După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii”, a transmis CNPP

Sursă foto: Playtech

Când intră banii de pensie în luna iunie 2024

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, pensiile prin cont curent sau cont de card se achită în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Cum se plătesc drepturile de pensie

În funcţie de opţiunea pensionarului, drepturile de pensie se achită prin mandat poştal, la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

 

Recent Posts

5 surse de carbohidrați curați pentru a vă ajuta să vă construiți muculatura

Carbohidrații sunt principala sursă de combustibil a organismului. Funcția creierului, performanța sportivă și energia generală…

8 minute ago

Un medic celebru dezvăluie pericolele din dietele de slăbit: Nu vă bucuraţi că slăbiţi 20 kg. Organismul suferă!

Un celebru medic chirurg atrage atenţia că nu există dietă de slăbire ideală şi, în…

47 de minute ago

STUDIU. Cum afectează creierul anestezia generală pentru operaţii

Oamenii de ştiinţă au noi date despre modul în care este afectat creierul de anestezia…

o oră ago

„Camera cea mai mică”, o campanie în sprijinul copiilor născuţi prematur

Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat campania "Camera cea mai mică" privind dotarea unităţilor medicale…

o oră ago

Ministrul Muncii, anunță noi ajutoare pentru români: „Este o prioritate pentru noi”

Ministrul muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat că în perioada următoare, vor fi lansate două…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar