Sari la conținut

În cât timp poți ridica pensia de la Poștă, dacă nu eși acasă când trece poștașul. Explicația oficială CNPP

pensie
Sursă foto: România TV
Poștașul care aduce pensia

Sunt momente în care pensionarul nu este găsit la domiciliu de către poștaș în ziua în care aduce pensia, iar din acest motiv Casa Națională de Pensii – CNPP a explicat cât timp se reține pensia la oficiul poștal dacă titularul lipsește din localitate.

Casa Națională de Pensii – CNPP a explicat că în cazul în care pensionarii nu sunt găsiţi la domiciliu îşi pot primi drepturile băneşti şi documentul de plată de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

„Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Pentru persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Începând cu drepturile aferente lunii martie 2021, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.

Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora.

După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii”, a transmis CNPP

Pensie
Sursă foto: Playtech

Când intră banii de pensie în luna iunie 2024

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, pensiile prin cont curent sau cont de card se achită în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Cum se plătesc drepturile de pensie

În funcţie de opţiunea pensionarului, drepturile de pensie se achită prin mandat poştal, la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel