STUDIU. În ce ordine apar, de obicei, simptomele COVID. Semne și simptome pe care NU trebuie să le ignori

STUDIU. În ce ordine apar, de obicei, simptomele COVID. Semne și simptome pe care NU trebuie să le ignori.

COVID-19 poate fi o boală confuză. Dar un grup de oameni de știință de la USC a stabilit că simptomele COVID apar în general într-o ordine specifică. Într-un studiu publicat în revista Frontiers in Public Health, cercetătorii au analizat peste 56.000 de cazuri de coronavirus în China. Au descoperit că patru simptome principale tind să apară unul după altul, în mod repetat.

„Ordinea simptomelor contează. Știind că fiecare boală progresează diferit înseamnă că medicii pot identifica mai devreme dacă cineva are probabil COVID-19 sau o altă boală, ceea ce îi poate ajuta să ia decizii mai bune de tratament”, a spus autorul principal al studiului, Joseph Larsen.

Citiți mai departe pentru a afla care sunt acestea și pentru a vă asigura sănătatea și sănătatea altora,

În ce ordine apar, de obicei, simptomele COVID.

1. Febra

Cercetătorii au descoperit că febra tinde să vină pe primul loc. Conform CDC, febra este unul dintre cele mai frecvente semne ale COVID. Febra, definită ca o temperatură corporală peste 38 C, este cauzată de creșterea temperaturii interne a corpului pentru a combate o infecție.

2. Tuse și dureri musculare

O tuse uscată și persistentă este cel mai frecvent semn al coronavirusului. Poate provoca dificultăți de respirație. Site-ul hhs.gov/surgeongeneral enumeră „oboseala inexplicabilă, semnificativă sau durerea în tot corpul” ca potențial simptom. COVID-19 provoacă inflamații în tot corpul, iar durerile musculare au fost raportate frecvent.

Semne și simptome pe care nu trebuie să le ignori

3. Greață sau vărsături

O recenzie recentă a studiilor a constatat că unul din cinci pacienți cu COVID are probleme de tip GI. „Tractul GI superior (adică greață / vărsături) pare a fi afectat înainte de tractul GI inferior (adică diaree) în COVID-19, ceea ce este opusul MERS și SARS”, au scris oamenii de știință.

4. Diaree

Potrivit lui Johns Hopkins, 20% dintre pacienții cu COVID-19 sunt susceptibili să experimenteze diaree la scurt timp după ce au contractat coronavirusul. Un studiu publicat în revista Life Science a susținut că diareea legată de COVID este probabil cauzată de coronavirusul care invadează pereții intestinului, provocând inflamații.

Cum să supraviețuiești acestei pandemii

În ceea ce vă privește, faceți tot ce puteți pentru a preveni apariția și răspândirea COVID-19. E un lucru bine știu de-acum. În primul rând, purtați o mască de față, faceți testul dacă credeți că aveți coronavirus, evitați aglomerația (și barurile și petrecerile în casă), practicați social distanțarea, efectuați doar comisioane esențiale, spălați-vă mâinile în mod regulat, dezinfectați suprafețele atinse frecvent.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

7 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

38 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică