miercuri, februarie 8, 2023

STUDIU. În ce ordine apar, de obicei, simptomele COVID. Semne și simptome pe care NU trebuie să le ignori.

COVID-19 poate fi o boală confuză. Dar un grup de oameni de știință de la USC a stabilit că simptomele COVID apar în general într-o ordine specifică. Într-un studiu publicat în revista Frontiers in Public Health, cercetătorii au analizat peste 56.000 de cazuri de coronavirus în China. Au descoperit că patru simptome principale tind să apară unul după altul, în mod repetat.

Te-ar mai interesa: Colesterolul ridicat: iată 10 semne de avertizare...

„Ordinea simptomelor contează. Știind că fiecare boală progresează diferit înseamnă că medicii pot identifica mai devreme dacă cineva are probabil COVID-19 sau o altă boală, ceea ce îi poate ajuta să ia decizii mai bune de tratament”, a spus autorul principal al studiului, Joseph Larsen.

Citiți mai departe pentru a afla care sunt acestea și pentru a vă asigura sănătatea și sănătatea altora,

În ce ordine apar, de obicei, simptomele COVID.

1. Febra

Cercetătorii au descoperit că febra tinde să vină pe primul loc. Conform CDC, febra este unul dintre cele mai frecvente semne ale COVID. Febra, definită ca o temperatură corporală peste 38 C, este cauzată de creșterea temperaturii interne a corpului pentru a combate o infecție.

Te-ar mai interesa: Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenți...

2. Tuse și dureri musculare

O tuse uscată și persistentă este cel mai frecvent semn al coronavirusului. Poate provoca dificultăți de respirație. Site-ul hhs.gov/surgeongeneral enumeră „oboseala inexplicabilă, semnificativă sau durerea în tot corpul” ca potențial simptom. COVID-19 provoacă inflamații în tot corpul, iar durerile musculare au fost raportate frecvent.

Semne și simptome pe care nu trebuie să le ignori

3. Greață sau vărsături

O recenzie recentă a studiilor a constatat că unul din cinci pacienți cu COVID are probleme de tip GI. „Tractul GI superior (adică greață / vărsături) pare a fi afectat înainte de tractul GI inferior (adică diaree) în COVID-19, ceea ce este opusul MERS și SARS”, au scris oamenii de știință.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog: Românii greșesc când vine vorba d...

4. Diaree

Potrivit lui Johns Hopkins, 20% dintre pacienții cu COVID-19 sunt susceptibili să experimenteze diaree la scurt timp după ce au contractat coronavirusul. Un studiu publicat în revista Life Science a susținut că diareea legată de COVID este probabil cauzată de coronavirusul care invadează pereții intestinului, provocând inflamații.

Cum să supraviețuiești acestei pandemii

În ceea ce vă privește, faceți tot ce puteți pentru a preveni apariția și răspândirea COVID-19. E un lucru bine știu de-acum. În primul rând, purtați o mască de față, faceți testul dacă credeți că aveți coronavirus, evitați aglomerația (și barurile și petrecerile în casă), practicați social distanțarea, efectuați doar comisioane esențiale, spălați-vă mâinile în mod regulat, dezinfectați suprafețele atinse frecvent.

Te-ar mai interesa: Dietă veche, cu ouă și vin! Cel mai bizar și efici...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private