Categories: Ştiri sănătate

Înapoi la normal? Investitorii pariază că lumea post-COVID ar putea să nu arate atât de diferit

Din cuprinsul articolului

Economia globală suferă cea mai gravă încetinire de la Marea Depresiune, milioane de oameni au pierdut locuri de muncă și industriile au fost îngenunchiate, însă investitorii rămân optimiști.

Însă unii dintre principalii economiști din lume consideră că economiile ar putea să nu arate atât de diferit după trecerea pandemiei – mulți pariază pe o recuperare rapidă și pe puține „cicatrici”, sectoarele cele mai afectate revenind cel mai repede.

Investitorii sunt optimiști

Optimsmul acesta este alimentat de către descoperirea vaccinului, iar la această bază se adaugă și sprijinul guvernamental vast, precum și măsurile  de stimulare venite din partea Băncii Centrale. Toate acestea vor ajuta consumatorii și întreprinderile să iasă mai puțin afectate din pandemie, față de recesiunile anterioare.

„Când ne uităm la perioade anterioare de genul acesta, în care pandemiile au afectat regiunile globului, a existat o tendință de revenire sau au revenit la normal mai repede decât au sugerat unii specialiști”, a declarat Dan Ivascn, Chief Investment Officer (CIO) al PIMCO.

Schemele guvernamentale de sprijinire a locurilor de muncă și o creștere a ratelor de economii, pe măsură ce oamenii au rămas în interior, înseamnă că consumatorii au mai mulți bani pentru a-și spori serviciile atunci când economiile se redeschid complet.

Peter Fitzgerald, CIO pentru multi-active și macro la Aviva Investors, a subliniat că venitul gospodăriilor a crescut de fapt în timpul acestei recesiuni. În timp ce cererea de servicii s-a prăbușit, cheltuielile pentru bunuri au crescut și ele cu 10% în 2020, a spus el.

„Opinia noastră este că, pe măsură ce eliminați restricțiile, lumea va reveni la ceva mai asemănător cu ceea ce am avut pre-coronavirus, mai degrabă decât la un fel de nou normal despre care toată lumea îi place să vorbească”, a spus el, menționând că atunci când Marea Britanie a ridicat pe scurt restricții de călătorie aproape două milioane de persoane au rezervat zboruri către Spania pentru luna august.

Încrederea în rândul instituțiilor financiare cu privire la o redresare puternică – demonstrată puternic cu seria recordurilor înregistrate de piețele bursiere în ultimele săptămâni – poate sta inconfortabil cu creșterea șomajului și se teme că un al doilea val de COVID-19 va anula o revenire economică provizorie.

 

Recent Posts

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

11 minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

41 de minute ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

o oră ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

2 ore ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

3 ore ago

Citeste si: