Sari la conținut

Vaccinurile anti-covid în atenția celor de la Interpol. România este și ea pe listă!

anticorpii necesari pentru a fi imun

Agenția globală de coordonare a poliției Interpol a avertizat miercuri că rețelele criminale organizate ar putea viza vaccinurile COVID-19 și ar putea căuta să vândă vaccinuri false.

Interpol, cu sediul central în Franța, a declarat că a lansat o alertă globală pentru aplicarea legii în 194 de țări membre, avertizându-i să se pregătească pentru rețelele de criminalitate organizată care vizează vaccinurile COVID-19, atât fizic, cât și în online.

„Pe măsură ce guvernele se pregătesc să lanseze vaccinuri, organizațiile criminale intenționează să se infiltreze sau să perturbe lanțurile de aprovizionare. Rețelele criminale vor viza, de asemenea, membrii publicului nebănuit prin intermediul site-urilor web false și a remediilor false, care ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea lor, chiar și pentru viața lor ”, a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock.

Pe lângă vizarea vaccinurilor COVID-19, pe măsură ce călătoriile internaționale se reiau treptat, este probabil ca testarea virusului să devină de o importanță mai mare, rezultând o producție și distribuție paralelă de truse de testare neautorizate și falsificate.

Cu o cantitate tot mai mare de fraude legate de COVID, INTERPOL sfătuiește, de asemenea, membrii publicului să aibă o grijă specială atunci când intră online pentru a căuta echipamente medicale sau medicamente.

Pe lângă pericolele de a comanda produse care pot pune viața în pericol, o analiză a Unității de Criminalitate Cibernetică a INTERPOL a relevat faptul că din 3.000 de site-uri web asociate cu farmaciile online suspectate de vânzarea de medicamente și dispozitive medicale ilicite, aproximativ 1.700 conțineau amenințări cibernetice, în special malware de phishing și spam.

Pentru a nu fi victima escrocheriei online, este important să fii vigilent, să fii sceptic și să fii în siguranță, deoarece ofertele care par prea bune pentru a fi adevărate, sunt de cele mai multe ori contrafăcute. INTERPOL încurajează oamenii să se informeze doar din surse oficiale sau de la Organizația Mondială a Sănătății pentru cele mai recente sfaturi de sănătate în legătură cu COVID-19.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.