Categories: Ştiri sănătate

Încă o veste tristă pentru actorul Bruce Willis. Boala acestuia a avansat, iar diagnosticul este altul, mai grav: ”Nu există tratamente”

Actorul Bruce Willis suferă de demență frontotemporală, a anunțat familia sa.

Într-o declarație pe rețelele de socializare, aceștia au spus că este o „ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”.

Actorul în vârstă de 67 de ani a fost diagnosticat cu afazie – care îi provoacă dificultăți de vorbire – în primăvara anului trecut, dar acest lucru a progresat și i s-a pus un diagnostic mai precis, a spus familia potrivit BBC.

Ei și-au exprimat „cea mai profundă recunoștință pentru incredibila revărsare de iubire” din partea fanilor.

Familia a continuat spunând că demența frontotemporală este cea mai frecventă formă de demență la persoanele sub 60 de ani.

„Astăzi nu există tratamente pentru boală, o realitate pe care sperăm că se poate schimba în anii următori”, se arată în comunicat.

Willis a devenit un nume cunoscut în anii 1980 și 90 după ce a jucat în filme de succes precum Die Hard, The Sixth Sense, Armageddon și Pulp Fiction.

De asemenea, a fost nominalizat la cinci Globuri de Aur – câștigând unul pentru Moonlighting – și, de asemenea, trei nominalizări pentru premiile Emmy, unde a câștigat două.

Dar familia lui a spus anul trecut că Willis va renunța la actorie, deoarece afazia îi afecta abilitățile cognitive.

Noua declarație de joi spunea că speră că atenția presei va crește gradul de conștientizare cu privire la starea actorului.

Declarația, care este semnată de copiii săi, de soția Emma Heming și de fosta soție Demi Moore, și postată pe site-ul Asociației pentru Degenerare Frontotemporală, spune următoarele:

„Familia noastră vrea să înceapă prin a ne exprima cea mai profundă recunoștință pentru incredibila revărsare de dragoste, sprijin și povești minunate pe care le-am primit cu toții de când am împărtășit diagnosticul inițial al lui Bruce.

În acest spirit, vrem să vă oferim o actualizare despre iubitul nostru soț, tată și prieten, deoarece acum avem o înțelegere mai profundă a ceea ce experimentează el. De când am anunțat diagnosticul de afazie al lui Bruce în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat, iar acum avem un diagnostic mai specific: demență frontotemporală (cunoscută sub numele de FTD). Din păcate, dificultățile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar.

FTD este o boală crudă de care mulți dintre noi nu au auzit niciodată și care poate lovi pe oricine. Pentru persoanele sub 60 de ani, FTD este cea mai frecventă formă de demență și, deoarece obținerea diagnosticului poate dura ani de zile, FTD este probabil mult mai răspândită decât știm. În prezent nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori. Pe măsură ce starea lui Bruce avansează, sperăm că orice atenție mediatică poate fi concentrată pentru a face lumină asupra acestei boli care are nevoie de mult mai multă conștientizare și cercetare”.

Recent Posts

Lipsa acestei vitamine predsipune la demență și insuficiență cardiacă. Aproape jumătate dintre vârstnici au carență

Aproape jumătate dintre persoanele vârstnice se confruntă cu lipsa unei vitamine esențiale pentru creier.  Datele…

11 minute ago

O femeie a murit după ce copilul ei care sunase la salvare nu a fost luat în serios de operatori

O femeie din SUA a murit după ce baiețelul ei, în vârstă de 5 ani,…

48 de minute ago

Anunț îngrijorător al meteorologilor. România, afectată de un fenomen meteo neobișnuit

România, afectată de un fenomen meteo neobișnuit. Un val polar a coborât asupra României, manifestându-și…

o oră ago

Care e suma maximă cu care poate crește pensia la recalculare

Cu cât poate crește pensia la recalculare? Va fi realizată o recalculare integrală a pensiilor,…

2 ore ago

Alertă alimentară! Produs alimentar popular, retras de pe rafturile magazinelor din întreaga țară pentru că are pesticide

Un produs alimentar popular a fost retras de pe rafturile magazinelor care aparțin lanțului Mega…

2 ore ago

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea pentru femeile de peste 50 de ani. „Nu se acumulează în organism!”

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea. Neurochirurgul Vlad Ciurea, recunoscut pentru cariera sa excepțională…

3 ore ago

Citeste si: