marți, martie 28, 2023

Actorul Bruce Willis suferă de demență frontotemporală, a anunțat familia sa.

Într-o declarație pe rețelele de socializare, aceștia au spus că este o „ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”.

Actorul în vârstă de 67 de ani a fost diagnosticat cu afazie – care îi provoacă dificultăți de vorbire – în primăvara anului trecut, dar acest lucru a progresat și i s-a pus un diagnostic mai precis, a spus familia potrivit BBC.

Te-ar mai interesa: TOP 5 ceaiuri cu efect rapid în tratamentul puseur...

Ei și-au exprimat „cea mai profundă recunoștință pentru incredibila revărsare de iubire” din partea fanilor.

Familia a continuat spunând că demența frontotemporală este cea mai frecventă formă de demență la persoanele sub 60 de ani.

„Astăzi nu există tratamente pentru boală, o realitate pe care sperăm că se poate schimba în anii următori”, se arată în comunicat.

Willis a devenit un nume cunoscut în anii 1980 și 90 după ce a jucat în filme de succes precum Die Hard, The Sixth Sense, Armageddon și Pulp Fiction.

De asemenea, a fost nominalizat la cinci Globuri de Aur – câștigând unul pentru Moonlighting – și, de asemenea, trei nominalizări pentru premiile Emmy, unde a câștigat două.

Te-ar mai interesa: Cinci alimente și suplimente care acționează ca un...

Dar familia lui a spus anul trecut că Willis va renunța la actorie, deoarece afazia îi afecta abilitățile cognitive.

Noua declarație de joi spunea că speră că atenția presei va crește gradul de conștientizare cu privire la starea actorului.

Declarația, care este semnată de copiii săi, de soția Emma Heming și de fosta soție Demi Moore, și postată pe site-ul Asociației pentru Degenerare Frontotemporală, spune următoarele:

Te-ar mai interesa: Pancreas inflamat: semnele apar în primele zile de...

„Familia noastră vrea să înceapă prin a ne exprima cea mai profundă recunoștință pentru incredibila revărsare de dragoste, sprijin și povești minunate pe care le-am primit cu toții de când am împărtășit diagnosticul inițial al lui Bruce.

În acest spirit, vrem să vă oferim o actualizare despre iubitul nostru soț, tată și prieten, deoarece acum avem o înțelegere mai profundă a ceea ce experimentează el. De când am anunțat diagnosticul de afazie al lui Bruce în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat, iar acum avem un diagnostic mai specific: demență frontotemporală (cunoscută sub numele de FTD). Din păcate, dificultățile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar.

Te-ar mai interesa: Soluții pentru curățarea și detoxifierea rinichilo...

FTD este o boală crudă de care mulți dintre noi nu au auzit niciodată și care poate lovi pe oricine. Pentru persoanele sub 60 de ani, FTD este cea mai frecventă formă de demență și, deoarece obținerea diagnosticului poate dura ani de zile, FTD este probabil mult mai răspândită decât știm. În prezent nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori. Pe măsură ce starea lui Bruce avansează, sperăm că orice atenție mediatică poate fi concentrată pentru a face lumină asupra acestei boli care are nevoie de mult mai multă conștientizare și cercetare”.

Te-ar mai interesa: Fericirea trece şi prin farfurie. TOP 10 carbohidr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private