Categories: Ştiri sănătate

Incă un aliment se va scumpi foarte mult. Fermierii au făcut anunțul

Alimentele se scumpesc, treptat, din cauza creșterii costului de producție. Creșterile de preț se simt, spun românii, întrucât suma este considerabilă pentru perioada scurtă de timp în care scumpirile au avut loc.

Carnea de miel, spre exemplu, se va vinde la preț dublu în acest an. Fermierii susțin că nu vor mai lăsa la preț, deoarece există cerere mare pentru export.

De asemenea, fermierii susțin că prețurile se vor scumpi și în cazul roșiilor, legumele favorite ale românilor. De asemenea, anul acesta vom avea parte de ele mai târziu, din cauza temperaturilor scăzute din această primăvară.

Și roșiile se scumpesc

Roşiile româneşti vor ieşi pe piaţă mai târziu faţă de alţi ani. Primăvara capricioasă nu îi ajută pe legumicultori. Fermierii din Colibaşi, judeţul Giurgiu, spun că vor începe plantarea în curând, dar abia după 1 iunie vom putea mânca roşii autohtone, comunică RRA.

Fermierii din comuna Colibaşi sunt primii care aduc în pieţe gustoasele roşii româneşti. Anul acesta însă recolta va întârzia şi va fi mai scumpă. Fermierii spun că au început plantarea mai târziu din cauza temperaturilor scăzute din această primăvară.

Cum tunurile de căldură funcţionează cu curent electric, unii se aşteaptă la costuri foarte mari. Astfel că în acest an roşiile ar putea ieşi pe tarabe abia la sfârşitul lunii mai, spun legumicultorii din Colibaşi.

Majoritatea producătorilor de tomate din judeţul Giurgiu au depus cereri pentru acordarea ajutorului de minimis de la stat, bani cu care – spun aceştia – îşi vor putea acoperi o parte din costuri.

De altfel, Direcţia pentru Agricultură iurgiu va începe chiar de mâine verificările pentru a vedea dacă solicitanţii de ajutor de minimis au înfiinţat culturile de tomate.

Scumpirile nu se opresc aici

În perioada următoare, românii vor simți tot mai mult scumpirea produselor de pe raft. Fie că este vorba despre alimente sau produse de orice alt fel, românii vor plăti mai mult din cauza creșterii costului de producție.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

5 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

35 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică