vineri, iunie 2, 2023

Costurile tot mai mari de producție au dus la creșterea inevitabilă a prețurilor, mai ales când vine vorba de alimente. Anumite produse vor fi scumpite mult în curând, iar fermierii anunță că vor dulba prețul pentru anumite alimente.

Urmează Sărbătorile de Paște, iar carnea de miel este nelipsită de pe masa românilor. Totuși, în acest an ar putea fi înlocuită cu alte tipuri de carne deoarece prețurile vor crește foarte mult.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

De fapt, fermierii au anunțat că prețul se va dubla anul acesta. De asemenea, ei nu au de gând să scadă prețul de teamă că nu se va cumpăra carnea, deoarece este cerere foarte mare pentru export.

Preț dublu pentru carnea de miel în acest an

Fermierii au anunţat că dublează preţul la carnea de miel anul acesta, din cauza costurilor de producţie tot mai mari. Ei spun că nu fac reduceri, întrucât marfa nevândută va fi trimisă la export, unde este cerere. De cealaltă parte, oamenii spun că vor înlocui carnea de miel cu ce carne vor găsi mai ieftină, comunică RRA.

Crescătorii de ovine din judeţul Vaslui susţin că în acest an pentru sărbătorile de Paşte vor fi suficienţi miei la vânzare, însă, preţul la care va fi comercializat kilogramul de carne ar putea fi aproape dublu faţă de anul trecut, şi anume 40 de lei în carcasă.

Te-ar mai interesa: Igiena menstruală, un lux pentru multe femei din R...

Fermierii susţin că toate creşterile bruşte de preţuri, de la furajele de calitate pe care trebuie să le asigure animalelor până la carburant, energie electrică şi chiar tratamentele necesare, au determinat şi o creştere a preţului mieilor.

Proprietarii de stâni susţin însă că nu se tem de faptul că la un preţ de 40 de lei în carcasă sau 20-23 de lei în viu ar putea rămâne cu mieii nevânduţi, întrucât există cerere din alte ţări, unde se exportă în mod constant mieii din judeţul Vaslui.

Te-ar mai interesa: Medic, concediat pe loc după ce i-a prescris înghe...

Din ţările arabe, spun fermierii, vine de regulă cea mai mare cerere pentru miei.

La rândul lor, comerianţii de carne din pieţele locale susţin că la un asemenea preţ nu prea sunt încurajaţi să aducă la vânzare cantităţi prea mari de carne de miel, ci vor miza anul acesta pe vânzări mai bune la carnea de porc, de vită sau cel mai mult carnea de pui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private