Categories: Ştiri sănătate

Începând de astăzi, vaccinarea este obligatorie pentru aceste persoane

Vaccinul anti-COVID este, în acest moment, cea mai bună soluție de a obține imunitate împotriva SARS-CoV-2. Odată cu apariția tulpinii Omicron, care este cea mai contagioasă variantă descoperită, autoritățile din întreaga U.E. au încercat să accelereze ritmul campaniilor de vaccinare.

Multe țări au luat în considerare vaccinarea obligatorie, iar câteva au impus această măsură pentru a limita răspândirea virusului, precum Germania.

În plus, certificatul este o altă metodă de a controla numărul infectărilor. Acesta va fi anulat în cazul persoanelor care refuză a 3-a doză, în Franța.

Italia, spre exemplu, va impune vaccinarea obligatorie începând de astăzi pentru mai multe categorii profesionale.

Vaccinare obligatorie pentru aceste persoane, în Italia

În Italia, de pe 15 decembrie, vaccinarea anti-COVID devine obligatorie pentru mai multe categorii, de la profesori până la poliţişti, inclusiv pentru lucrătorii din instituţiile de învăţământ, îngrijitoarele persoanelor în vârstă, sau menajerele din familii, care au contracte de muncă, comunică RRA.

Prelungirea stării de urgenţă până la 31 martie şi un impuls pentru a treia doză de vaccin, pentru a încerca să încetinească creşterea curbei epidemiologice.

În ajunul intrării în vigoare a obligativităţii vaccinării pentru diferite categorii de lucrători, Guvernul de la Roma a aprobat în această seară decretul care amână cu încă 3 luni sfârşitul aşa-zisului regim extraordinar cu măsuri severe împotriva coronavirusului, stabilit iniţial pentru 31 decembrie.

Situaţia critică actuală în ultimele 24 de ore, cu 20.677 de noi îmbolnăviri şi 120 de decese, l-a convins pe premierul italian Mario Draghi să continue să menţină aceste restricţii fără să mai aştepte, în special pentru a impulsiona campania de vaccinare, care, de la 16 decembrie, îi va implica şi pe copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

De astăzi, la nivel naţional, după medici şi asistente, vaccinul va deveni obligatoriu şi pentru alte categorii de lucrători. Obligaţia acoperă întregul ciclu de vaccinare: prima, a doua şi a treia doză.

Chiar şi în cazul îngrijitoarelor de bătrâni şi a menajerelor cu contract de muncă, vaccinarea devine obligatorie. Măsura este primită cu ezitare de numeroase persoane care lucrează în acest sector, chiar şi de cele deja imunizate.

Recent Posts

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

32 de minute ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

o oră ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

2 ore ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

2 ore ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

12 ore ago

Citeste si: