miercuri, martie 29, 2023

Restricțiile anti-COVID devin din ce în ce mai dure, la nivel european, după apariția variantei Omicron. Pe lângă restricțiile de călătorie, autoritățile au adoptat diferite măsuri pentru a limita răspândirea virusului. 

Aceste restricții invocă discriminare și încălcarea drepturilor, susțin europenii. Cu toate acestea, autoritățile susțin că sunt măsuri necesare pentru a depăși această pandemie.

Te-ar mai interesa: Leacul simplu și natural care te scapă de infecții...

Vaccinarea obligatorie, certificatul obligatoriu în diferite situații, reducerea termenului de valabilitate a certificatului verde și chiar riscul de a ajunge în închisoare sunt numai câteva măsuri propuse.

Restricții anti-COVID dure în toată U.E.

Astăzi avem mai multe ştiri din Europa în primul rând privind adaptarea condiţiilor decise de autorităţi la situaţiei pandemiei în acest moment.

În Germania, Institutul pentru Drepturile Omului a anunțat că introducerea obligativității generalizate de vaccinare împotriva COVID-19 este justificabilă dacă situația epidemiologică o cere și doar dacă au fost epuizați toți pașii necesari pentru a facilita accesul la imunizare în mod voluntar, conform EFE, citat de RRA.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

În Grecia, în acest context și în condițiile în care datele epidemice nu sunt încurajatoare şi primele cazuri cu tulpina Omicron și-au făcut deja apariția în rândul populației elene, Comisia națională de experţi sanitari, în colaborare cu Executivul de la Atena au hotărât reducerea termenului de valabilitate a certificatului verde anti-COVID de la 6 la 3 luni într-o tentativă de a pune sub control răspândirea coronavirusului. De la această măsură, sunt excluse doar persoanele care au motive întemeiate care le împiedică administrarea vaccinului.

Te-ar mai interesa: Remedii pentru durerile de spate: schimbați aceste...

În paralel, ministerele Educației și Justiției au adoptat un act normativ menit să combată fenomenul părinților care nu-și trimit copiii la cursurile școlare invocând pandemia sau purtarea măștii. Actul normativ prevede că oricine are custodia sau îngrijirea efectivă a unui minor și nu-i permite sau nu-i supraveghează școlarizarea obligatorie, cei nouă ani de școală, riscă pedeapsa închisorii cu cel mult 2 ani, dar, fireşte şi o amendă.

Te-ar mai interesa: Test rapid care îți arată gradul de lăsare al sâni...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private