Categories: Ştiri sănătate

Începe administrarea celei de-a patra doze de ser. Cui îi este recomandată?

Deși majoritatea restricțiilor au fost ridicate și nu ne mai confruntăm cu valuri atât de agresive, specialiștii anunță că pandemia încă nu s-a terminat. 

Anumite persoane încă trebuie să aibă foarte mare grijă în privința acestui virus. Acesta poate ucide în continuare și afectează mai ales persoanele vulnerabile.

În Italia, autoritățile au început vaccinarea cu a patra doză. Iată cui îi este recomandată!

A început vaccinarea cu a patra doză, în Italia

Italia începe practic de mâine în toate cele 20 de regiuni administrarea celei de a patra doze de vaccin anti-COVID la cetățenii în vârstă și la cei considerați fragili, cu excepția celor care s-au îmbolnăvit recent chiar și după a treia fiolă.

Administrarea se face în policlinici, în urma unei rezervări în farmacii sau la medicul de familie. Această a patra doză este destinată persoanelor care au împlinit sau au depășit vârsta de 80 de ani, bătrânilor din cămine sau din case de tratament și celor care sunt incluși în categoriile cu risc și au vârsta cuprinsă între 60 și 79 de ani, sunt precizările Ministerului de Sănătate de la Roma.

Din toamnă, în schimb, Italia se îndreaptă spre un rapel anual cu vaccinuri anti-COVID adaptate, cu sau fără virus gripal.

Aceasta este perspectiva anunțată de directorul general al Agenției Italiene pentru Medicamente, Nicola Magrini, fără să se știe încă dacă va fi necesară pentru întreaga populație sau doar pentru persoanele de peste 50 sau 60 de ani. „Pandemia globală este o urgență din care ieșim.

Cu toate acestea, este absolut necesar să se urmărească finalizarea ciclului de acoperire vaccinală”, continuă să avertizeze președintele Consiliului Superior de Sănătate, Franco Locatelli.

„Este recomandarea noastră fermă ca persoanele în vârstă și cele fragile să poată să primească cea de a patra fiolă pentru a le oferi astfel cea mai mare protecție, amintindu-le că vaccinurile disponibile sunt foarte eficiente în fața variantei grave a bolii. Este important să se protejeze, deoarece vaccinurile, așa cum am văzut, au permis salvarea atâtor vieți omenești, evitarea a numeroase internări la terapie intensivă. Este suficient să vedem datele cu un ochi obiectiv„ a explicat Franco Locatelli, potrivit RRA.

Recent Posts

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

7 minute ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

37 de minute ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

o oră ago

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

2 ore ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

3 ore ago

Citeste si: