Sari la conținut

Situație incredibilă! Autoritățile au amendat o femeie moartă de peste 20 de ani, că nu s-a vaccinat anti-covid. „A fost un șoc psihologic”, susțin rudele femeii

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Situație incredibilă! Autoritățile au amendat o femeie moartă de 23 de ani, că nu s-a vaccinat anti-covid. „A fost un șoc psihologic”, susțin rudele femeii.

 De la 1 februarie, italienii în vârstă de peste 50 de ani au fost obligaţi să se vaccineze anti-covi, măsura fiind valabilă și pentru rezidenții străini.

Toate persoanele care care s-au vaccinat sau care nu au primit a făcut a doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, au primit amenzi de 100 de euro.

Autoritățile au amendat o femeie moartă de 23 de ani, că nu s-a vaccinat anti-covid

 

Această lege, însă, a dat naștere unor situații absurde. Recent, rudele unei femei din Italia, decedată în urmă cu 23 de ani, au primit acasă o amendă șocantă.

Femeia a fost amendată pentru că nu s-a vaccinat anti-covid. Situaţia este cu atât mai ridicolă cu cât femeia şi-a găsit sfârşitul, în urmă cu nici mai mult nici mai puţin de 23 de ani, într-un accident de maşină. În 1999, când a avut loc accidentul, femeia avea 28 de ani, relatează Corriere della Sera.

Amenda pe numele femeii, Domenica Di Stefano, a ajuns la mama ei, care a avut un şoc, amestecat cu revoltă.

„A fost un șoc psihologic”, susțin rudele femeii

Cumnatul femeii a declarat pentru publicaţia italiană că această situaţie absurdă nu poate fi rezolvată decât în instanţă.

„Sora soției mele a decedat în 1999 într-un accident, acum ar fi avut 51 de ani și din acest motiv a primit amenda pentru a treia doză de vaccin, în ciuda faptului că, din motive evidente, nu a făcut nici prima doză, nici pe cea de-a doua. A fost, de asemenea, un șoc psihologic, deoarece a redeschis o rană care nu se vindecase niciodată de la acea pierdere foarte gravă.

Cumnata mea a trăit în Napoli și a murit la 28 de ani, cu puțin timp înainte de a se căsători. Încercăm să ne dăm seama cum să răspundem la această amendă absurdă. Cu sistemele electronice de astăzi, care sunt complet interconectate, astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple”, a povestit bărbatul, potrivit stiridiaspora.ro.

Familia va trebui acum să facă recurs pentru a dovedi că femeia nu mai este în viaţă.

Din 1 aprilie, Guvernul a ridicat această obligativitatea vaccinării anti-covid a persoanelor de peste 50 de ani.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: