Categories: Ştiri sănătate

Încoronarea lui Charles. Oameni cu  renume vor fi în centrul atenției… dar nu va fi loc pentru Prințul Harry

Încoronarea lui Charles. Oameni cu  renume vor fi în centrul atenției… dar nu va fi loc pentru Prințul Harry

La încoronarea istorică a regelui Carol al III-lea vor fi prezenți oameni cu renume, dar probabil că prințul Harry și soția Meghan Markle nu se vor alătura restului familiei. Vestea a fost oferită din interiorul familiei regale.

Se spune că celebrările strălucitoare reflectă dorința lui Charles de a fi „regele poporului” și va oferi, de asemenea, reprezentanților din Commonwealth și lucrătorilor NHS o șansă de a străluci, înainte ca membrii publicului să fie încurajați să petreacă timp făcând voluntariat în timpul sărbătorii suplimentare a națiunii.

Zi liberă pentru milioane de britanici

Această extravaganță de trei zile va oferi o zi liberă pentru milioane de britanici, zeci de mii de oameni fiind așteptați să se alinieze pe străzile din centrul Londrei pentru a urmări ceremonia, prima de acest fel în peste 70 de ani.

Vor veni Harry și soția Meghan Markle la ceremonie?

Acest lucru vine în contextul în care persoane din interiorul familiei regale au afirmat aseară că este „puțin probabil” ca prințul Harry și soția Meghan Markle să apară la balconul Palatului Buckingham, dacă vor participa la eveniment, ca urmare a repercusiunilor legate de memoriile bombă ale ducelui.

Încoronarea este programată să aibă loc pe 6 mai 2023, urmată de un concert uriaș la Castelul Windsor a doua zi, care se va concentra pe prezentarea viziunii lui Charles pentru Commonwealth.

Sărbătorile istorice vor fi la o distanță de o lume de la ceremonia reginei Elisabeta a II-a, milioane de oameni urmând să urmărească în direct în întreaga lume.

„Încoronarea va fi înrădăcinată în tradiție și fast, cu o slujbă religioasă solemnă în centrul ei, reflectând în același timp Marea Britanie modernă și diversă de astăzi.

Puncte culminante

‘Punctele culminante sunt menite să fie cât mai atractive pentru un public cât mai larg posibil… Cu spectacolul de lumini ca parte a programului, sperăm că acesta va contribui la iluminarea Marii Britanii după niște ani dificili’, a declarat osursă de la Palat.

Sărbătorile încep pe 6 mai cu Procesiunea Regelui, în cadrul căreia Regele și Regina Consort vor călători de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey în trăsura de stat aurită.

Procesiunea va fi probabil unul dintre cele mai spectaculoase aspecte ale weekend-ului, iar membrii familiei regale de rang înalt sunt așteptați să ia parte la procesiune, așa cum au făcut-o și în septembrie, înainte de funeraliile regretatei regine.

Aceasta va începe de la Palatul Buckingham și se va îndrepta în jos pe Mall înainte de a ajunge la Westminster Abbey.

Pe lângă miile și miile de fani care ovaționează, pe traseu vor fi aliniați membri ai forțelor armate, inclusiv marinari, soldați și aviatori, potrivit dailymail.com.

 

Sursă: Antena 1

Se așteaptă ca prințul și prințesa de Wales să ia parte la procesiune, posibil împreună cu copiii lor, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis.

Prințul Harry și Meghan Markle, împreună cu copiii lor Archie și Lilibet, ar putea, de asemenea, să participe.

Contele de Wessex și Prințesa Regală sunt așteptați să participe în calitate de frați ai Prințului Charles. Se crede că și prințul Andrew ar putea juca un rol – deși nu se știe dacă va putea purta uniforma militară, deoarece el și Harry nu mai sunt membri ai familiei regale în activitate.

Într-o ruptură cu tradiția, regina consort Camilla va fi încoronată alături de soțul ei de către arhiepiscopul de Canterbury.

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

3 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

4 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

4 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

5 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

5 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra