Sari la conținut

Încoronarea lui Charles. Oameni cu  renume vor fi în centrul atenției… dar nu va fi loc pentru Prințul Harry 

Harry
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
reacția lui Harry după ce tatăl său a fost diagnosticat cu cancer

Încoronarea lui Charles. Oameni cu  renume vor fi în centrul atenției… dar nu va fi loc pentru Prințul Harry

La încoronarea istorică a regelui Carol al III-lea vor fi prezenți oameni cu renume, dar probabil că prințul Harry și soția Meghan Markle nu se vor alătura restului familiei. Vestea a fost oferită din interiorul familiei regale.

Se spune că celebrările strălucitoare reflectă dorința lui Charles de a fi „regele poporului” și va oferi, de asemenea, reprezentanților din Commonwealth și lucrătorilor NHS o șansă de a străluci, înainte ca membrii publicului să fie încurajați să petreacă timp făcând voluntariat în timpul sărbătorii suplimentare a națiunii.

Zi liberă pentru milioane de britanici

Această extravaganță de trei zile va oferi o zi liberă pentru milioane de britanici, zeci de mii de oameni fiind așteptați să se alinieze pe străzile din centrul Londrei pentru a urmări ceremonia, prima de acest fel în peste 70 de ani.

Vor veni Harry și soția Meghan Markle la ceremonie?

Acest lucru vine în contextul în care persoane din interiorul familiei regale au afirmat aseară că este „puțin probabil” ca prințul Harry și soția Meghan Markle să apară la balconul Palatului Buckingham, dacă vor participa la eveniment, ca urmare a repercusiunilor legate de memoriile bombă ale ducelui.

Încoronarea este programată să aibă loc pe 6 mai 2023, urmată de un concert uriaș la Castelul Windsor a doua zi, care se va concentra pe prezentarea viziunii lui Charles pentru Commonwealth.

Sărbătorile istorice vor fi la o distanță de o lume de la ceremonia reginei Elisabeta a II-a, milioane de oameni urmând să urmărească în direct în întreaga lume.

„Încoronarea va fi înrădăcinată în tradiție și fast, cu o slujbă religioasă solemnă în centrul ei, reflectând în același timp Marea Britanie modernă și diversă de astăzi.

Puncte culminante

‘Punctele culminante sunt menite să fie cât mai atractive pentru un public cât mai larg posibil… Cu spectacolul de lumini ca parte a programului, sperăm că acesta va contribui la iluminarea Marii Britanii după niște ani dificili’, a declarat osursă de la Palat.

Sărbătorile încep pe 6 mai cu Procesiunea Regelui, în cadrul căreia Regele și Regina Consort vor călători de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey în trăsura de stat aurită.

Procesiunea va fi probabil unul dintre cele mai spectaculoase aspecte ale weekend-ului, iar membrii familiei regale de rang înalt sunt așteptați să ia parte la procesiune, așa cum au făcut-o și în septembrie, înainte de funeraliile regretatei regine.

Aceasta va începe de la Palatul Buckingham și se va îndrepta în jos pe Mall înainte de a ajunge la Westminster Abbey.

Pe lângă miile și miile de fani care ovaționează, pe traseu vor fi aliniați membri ai forțelor armate, inclusiv marinari, soldați și aviatori, potrivit dailymail.com.

 

Sursă: Antena 1

Se așteaptă ca prințul și prințesa de Wales să ia parte la procesiune, posibil împreună cu copiii lor, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis.

Prințul Harry și Meghan Markle, împreună cu copiii lor Archie și Lilibet, ar putea, de asemenea, să participe.

Contele de Wessex și Prințesa Regală sunt așteptați să participe în calitate de frați ai Prințului Charles. Se crede că și prințul Andrew ar putea juca un rol – deși nu se știe dacă va putea purta uniforma militară, deoarece el și Harry nu mai sunt membri ai familiei regale în activitate.

Într-o ruptură cu tradiția, regina consort Camilla va fi încoronată alături de soțul ei de către arhiepiscopul de Canterbury.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel