Categories: Ştiri sănătate

Inelul inteligent care detectează covid-19 și simptomele timpurii

Inelul inteligent care detectează covid-19. Acest inel inteligent monitorizează temperatura, poate detecta timpuriu Covid-19 chiar dacă simptomele sunt subtile.

Un inel inteligent care generează date de temperatură continuă poate semnaliza COVID-19 în stadii foarte timpurii, chiar și în cazurile în care infecția cu coronavirus nu este suspectată, spune un nou studiu.

Potrivit cercetării, publicată luni în revista Scientific Reports, dispozitivul poate fi un indicator de boală mai bun decât un termometru și poate duce la izolarea și testarea anterioară, limitând răspândirea bolilor precum COVID-19.

În studiu, oamenii de știință, inclusiv cei de la Universitatea California din San Francisco, au analizat datele de la 50 de persoane infectate anterior cu noul coronavirus și au constatat că datele obținute din inelul inteligent au identificat cu precizie temperaturile mai ridicate la persoanele cu simptome de COVID-19.

Deși în prezent nu se știe cât de eficient inelul inteligent poate detecta COVID-19 asimptomatic, oamenii de știință au spus pentru 38 din cei 50 de participanți, febra a fost identificată atunci când simptomele au fost raportate sau chiar neobservate.

„Mulți factori au impact asupra temperaturii corpului. Măsurarea temperaturii într-un singur punct nu este foarte semnificativă”, a declarat co-autorul studiului Ashley Mason de la UCSF.

În timp ce numărul participanților la studiu a fost prea mic pentru a fi extrapolat pentru întreaga populație, cercetătorii au spus că au fost încurajați că inelul inteligent a detectat boala atunci când simptomele erau subtile.

Pentru efectuarea studiului, oamenii de știință au folosit Oura Ring – un senzor portabil realizat de startup-ul finlandez Oura – care colaborează cu o aplicație mobilă și măsoară continuu somnul, starea de veghe, ritmul cardiac și respirator și temperatura.

Cercetătorii au furnizat inele pentru aproape 3.400 de lucrători din domeniul sănătății din SUA și au înscris peste 65.000 de participanți la nivel mondial în studiul observațional încheiat acum.

O înregistrare continuă a datelor biomonitorizării participanților a fost disponibilă pentru analiză din săptămânile dinaintea infecției lor, până la momentul înscrierii până la sfârșitul studiului.

Potrivit oamenilor de știință, inelul înregistrează temperatura tot timpul, astfel încât fiecare măsurare este contextualizată de istoria acelui individ, ceea ce face ca elevările relative să fie mai ușor de observat.

Cercetătorii au spus că inelul ar putea înregistra, de asemenea, modificări legate de alte boli, cum ar fi creșterea sau reducerea ritmului cardiac și modificările ritmului respirației, dar au adăugat că aceste modificări nu au fost la fel de puternic corelate.

Folosind datele din studiul prospectiv, oamenii de știință dezvoltă în prezent un algoritm pentru a identifica când un utilizator se îmbolnăvește.

Ei intenționează să evalueze algoritmul într-un nou studiu de 4.000 de participanți suplimentari.

„Speranța este că persoanele infectate cu COVID vor putea să se pregătească și să se izoleze mai repede, să-și sune medicul mai devreme, să anunțe mai repede orice persoană cu care au fost în contact și să nu răspândească virusul „, a spus Mason.

Recent Posts

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

4 minute ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

34 de minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

o oră ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

2 ore ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

2 ore ago

Citeste si: