Sari la conținut

Scurgere de informații confidențiale în atacul cibernetic suferit de Agenția Europeană a Medicamentului. Ce s-a aflat despre vaccinul anti-COVID de la Moderna?

scurgere de informați

În urma unui atac cibernetic asupra Agenției Europene a Medicamentului (EMA), au fost dezvăluite informații confidențiale despre vaccinul anti-COVID produs de compania farmaceutică Moderna. Documentele divulgate au oferit o nouă perspectivă în privința procesului de imunizare.

Potrivit Reuters, compania farmaceutică Moderna a fost informată recent de Agenția Europeană a Medicamentului că anumite informații confidențiale au fost dezvăluite în urma unui atac cibernetic. Acestea includ acte referitoare la înțelegerile făcute între cele două părți, în vederea întocmirii unui contract de achiziționare a produsului farmaceutic.

Aceste documente, accesate în mod ilegal, au dezvăluit acordul făcut de Uniunea Europeană și compania farmaceutică Moderna.

Agenția Europeană a Medicamentului, resposabilă pentru evaluarea medicamentelor și vaccinurilor în Uniunea Europeană, a declarat recent că au fost supuși unui atac cibernetic. Acesta a facilitat scurgerea informațiilor confidențiale  privitoare la dezvoltarea vaccinului Pfizer-BioNTech. Nu se știe exact în ce măsură au fost divulgate datele despre formula și eficiența vaccinului.

Compania farmaceutică Moderna a clarificat situația riscantă. Oficialii au declarat că documentele trimise către Uniunea Europeană nu includeau date personale despre participanții studiilor. Până în acest moment, niciun participant nu a fost identificat în urma dezvăluirii informațiilor.

Cu toate acestea, Agenția Europeană a Medicamentului continuă demersurile pentru aprobarea de urgență a vaccinului anti-COVID.

Potrivit Reuters, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va organiza o ședință pe 21 decembrie 2020, pentru a evalua posibilitatea autorizării de urgență a vaccinului anticoronavirus de la Pfizer-BioNTech. Inițial, această întrunire realizată de Uniunea Europeană ar fi avut loc mai târziu, pe 29 decembrie.

Creșterea incidenței de infectare și impunerea măsurilor fără precedent au pus presiune pe Agenția Europeană a Medicamentului, în vederea aprobării vaccinului.
Inițial, EMA a programat aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech pe data de 29 decembrie 2020, în timp ce întâlnirea pentru evaluarea vaccinului de la Moderna ar fi avut loc pe 12 ianuarie. Ambele companii farmaceutice au raportat o rată de eficiență de peste 90%, neașteptat de mare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel