Inflamațiile, un pericol real pentru organism. Cum poți depista din timp afecțiunile inflamatorii

Afecțiunile reumatice sunt cauzate de inflamație și tumefierea de la nivelul articulațiilor sau a mușchilor și sunt foarte dureroase. Sunt însă analize de sânge care pot depista precoce prezența unei inflamații în organism.

Unele boli reumatice, cum este osteoartrita apare ca urmare a uzurii articulațiilor. În schimb, artrita reumatoida apare atunci când sistemul imunitar devine hiperactiv și atacă articulațiile producând dureri mari la nivelul articulațiilor.

Inflamația se depistează cu ajutorul analizelor de sânge

În momentul în care un pacient are valori mari ale CRP – Proteina C Reactivă, sau are fibrinogenul sau VSH-ul mare trebuie neapărat să meargă la un medic reumatolog, fiindcă aceste valori mari înseamnă răspunsul organismului la o boală reumatismală inflamatorie.

Medicii atrag atenția asupra faptului că odată depistată boală este esențial ca tratamentul să înceapă cât mai devreme, tocmai pentru ca pacientul respectiv să aibă o calitate a vieții bună pentru mai mult timp. Bolile reumatismale în marea lor parte sunt boli invalidante, iar persoanele afectate rar mai pot munci sau face activitățile obișnuite ca înainte de diagnostic. De asemenea, medicii spun că trebuie net diferențiate bolile reumatismale inflamatorii care apar la tineri și care durează toată viață și cele de uzură care de regulă apar la persoanele în vârstă. De exemplu, prin analize se pot depista precoce poliartrita reumatoidă, artropatia psoriazică, artritele reactive. Acestea sunt boli care evoluează mult în ani și este esențial diagnosticul precoce și inițierea tratamentului adecvat cât mai curând posibil. De aceea, trebuie ca pacientul să rețină că pentru bolile inflamatorii, mecanismul declanșator este inflamația care se vede foarte clar la analizele de sânge.

Trebuie să mergi la medicul specialist reumatolog dacă:

VSH-ul este mai mare de 15 milimetri pe oră, aceasta fiind limita superioară acceptată, dar ideal este ca valorile să fie cuprinse între 12-13 milimetri pe oră. Valorile crescute ale acestuia pot indica fie anemie, fie infecții acute sau cronice, virale sau parazitare, dar și prezența unor boli inflamatorii.

Proteina C Reactivă trebuie să fie situată, ca valoare sub 6. Iar valorile fibrinogenului să nu depășească 4 miligrame la sută.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra