Categories: Ştiri sănătate

Înghețata românească care tratează tusea și durerea de gât. Are doar produse naturale și se crede că va fi senzația verii

Masteranzii Facultăţii de inginerie alimentară Dunărea de Jos din Galaţi au  inventat o înghețată despre care spun ca tratează tusea și durerea de gât.

O îngheţată care calmează tusea şi linişteşte şi întregul organism a fost inventată de masteranzii facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, scrie Monitorul de Galați.

Inovaţia constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere ca să nu şi piardă caracteristicile şi să poate fi regăsit integral în îngheţată, spune Isabela Anghel, inovatoarea produsului.

Cât va costa înghețata și ce aromă va avea

„Vorbim despre o îngheţată de afine în care am introdus aromă de trandafir sub formă încapsulată, este o inovaţie de fapt.

Inovaţia constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere ca să nu şi piardă caracteristicile şi să poate fi regăsit integral în îngheţată.

Aroma se va elibera treptat şi va lăsă un post gust foarte plăcut, care va dura câteva ore poate după consum. Gustul vine mai mult din baza de lapte şi din afine, dar datorită acestei arome de trandafir are proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv de calmare a tusei.

O îngheţată care să facă bine la tuse, la gât, este o noutate. Nu are stabilizator, niciun fel de colorant, doar produse naturale.

Nu are deloc conservanţi, este doar pe bază de lapte, este cu ou. De asemenea, aroma de trandafir este puţin folosită în produse de îngheţată şi sperăm să reprezinte senzaţia verii”, explică Isabela Anghel, inovatoarea produsului masterand nutriţie la SIA.

Kombucha: Ceaiul „viu” fermentat

Asta nu e tot! Vorbim și despre un alt produs inventat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi: un ceai fermentat.

„Prezint Kombucha sau ceaiul fermentat. Avem pregătite două mostre, un Kombucha aromatizat cu mentă marocană şi unul cu fructe de aronia.

Inovaţia constă în găsirea unui procedeu de realizare a acestei băuturi fermentare care să poată fi consumată cât mai rapid, deci să ajungă la consumator cât mai repede, astfel încât toate calităţile acestei băuturi să poate să îşi facă efectul.

Folosim un ceai verde pentru obţinerea bazei. Se produce o fermentare cu ajutorul unor compoziţii de bacterii şi drojdii.

Aceste bacterii şi drojdii fermentează ceaiul respectiv, după o anumită perioadă ceaiul este filtrat şi poate fi consumat ca atare sau aromatizat, astfel încât să adăugăm nişte principii nutritive suplimentare acestei băuturi răcoritoare.

Are o concentraţie de alcool de sub 0.1 la sută, deci nu vom recomanda această băutură celor sub 14 ani. Fiind o băutură vie, întrucât înăuntru sunt bacterii şi drojdii, cu cât stă mai mult, ele evoluează.

Atunci recomandarea noastră este că ar trebuie consumat într-un termen de maximum o săptămână, cu condiţia să fie păstrat la frigider, pentru a nu fermenta”, explică Mihail Balaban, masterand anul II Nutriţie la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: