marți, iunie 6, 2023

Potrivit unei informări a Autorității Naționale Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, mai multe produse de înghețată Mars au fost retrase de pe piață din cauza nivelurilor mari de oxid de etilenă prezente.

”Mars recheamă voluntar din România produsele noastre de înghețată menționate mai jos. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

ESTE IMPORTANT că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă.

Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemarea voluntară. Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate.

Sfaturi pentru consumatori

Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să trimiteți poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contact@ro.mars.com. Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informații sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitați rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteți si o poză cu toate ambalajele produselor împreună:

Te-ar mai interesa: De ce crește tensiunea noaptea. Hipertensiunea art...

Vă vom rambursa un voucher de cumpărături de valoarea produselor achiziționate. Vă rugăm să păstrați ambalajul fizic al produsului până la data la care primiți voucherul. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați Mars Consumer Care la: contact@ro.mars.com. Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri.

Ne cerem scuze sincer pentru orice neplăceri cauzate.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

NICIUN ALT PRODUS MARS ROMANIA NU ESTE AFECTAT DE ACEASTA ACTIUNE”, susține compania.

Produse retrase Mega Image

Și din lanțul de magazine Mega Image au fost retrase produse cu un conținut mare de oxid de etilenă.

 

Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: Dorim sa va aducem la cunoștință ca Mega Image a retras de la vânzare produsul: 80995 BOUNTY INGHETATA 6PACK 234.6G cu nr lot L025E1DOE02 si termen de valabilitate 31.05.2022.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Retragerea produsului de pe piață si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilena. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Masuri pentru consumatori

Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicita clienților să NU consume produsul cu lotul sus menționat și roagă cu amabilitate să‐l distrugă sau să‐l returneze la punctul de vânzare din care s‐a achiziționat produsul. Este necesara prezentarea bonului fiscal.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 08.04.2022.

Acordam scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private