Categories: Ştiri sănătate

Insectele care se ascund în iarbă sunt extrem de periculoase. Uite care este efectul real al mușcăturilor de căpușe

Din cuprinsul articolului

Insectele care se ascund în iarbă sunt extrem de periculoase. Uite care este efectul real al mușcăturilor de căpușe

Muscătura de căpușă poate avea diverse efecte asupra organismului, în funcție de tipul de căpușă și de posibilele infecții pe care le poate transmite. Unele efecte ale muscăturii de căpușă pot include:

  • Reacții locale precum roșeață, umflare, senzație de mâncărime și durere la locul muscăturii.
  • Transmisia unor infecții cu bacterii, virusuri sau paraziți, cum ar fi boala Lyme, febra recurentă cu febră tifoidă sau encefalita transmiterea de către căpușă.

Apariția unor reacții alergice la scurt timp după muscătura de căpușă, cum ar fi dificultăți de respirație, umflarea feței sau a gâtului, senzație de amețeală sau senzație de leșin.

În acest context, în București, primarul Nicușor Dan a anunțat că tratamentele pentru combaterea căpușelor au început să fie aplicate începând de luni, 18 martie.

Totuși, respectarea unor reguli simple este esențială pentru a ne proteja împotriva mușcăturilor de căpușă atunci când petrecem timp în natură, potrivit Capital.

Cum ne putem proteja de căpușe

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
  1. Haine deschise la culoare: Este important să purtăm haine deschise la culoare când ieșim în natură, astfel încât să putem observa mai ușor căpușele.
  2. De asemenea, hainele ar trebui să acopere cât mai bine pielea, iar încălțămintea să fie deschisă la culoare, fără orificii sau decupaje. Șosetele trase peste pantaloni pot oferi o protecție suplimentară.
  3. Spray împotriva căpușelor: Produsele care țin insectele la distanță sunt disponibile în farmacii și magazine și pot fi de mare ajutor.
  4. Un spray împotriva căpușelor aplicat pe haine poate oferi un plus de protecție. De asemenea, este important să evităm să ne așezăm direct pe iarbă
  5. Animalele de companie: Animalele noastre sunt, de asemenea, expuse mușcăturilor de căpușe. Este important să le verificăm atent după fiecare plimbare și să folosim soluții speciale destinate protejării lor împotriva căpușelor.
  6. Verificarea pielii: După o plimbare în natură, este esențial să ne verificăm atent pielea și să facem un duș. Căpușele se pot fixa oriunde pe corp, în special în zonele cu piele fină, precum scalpul, axilele sau zona urechilor.
  7. De asemenea, este recomandat să spălăm hainele cu care am fost îmbrăcați.
  8. Este important să căutăm ajutor medical dacă observăm simptome specifice mușcăturilor de căpușă, cum ar fi febră, frisoane, dureri musculare, dureri de cap, oboseală, iritații sau erupții cutanate.

Totuși, este important să consultați un medic imediat după o muscătură de căpușă pentru a primi îngrijiri medicale adecvate și pentru a exclude posibilele infecții sau complicații. De asemenea, este recomandat să monitorizați zona muscată și să sunați la medic dacă observați semne de infectare, cum ar fi înroșirea și umflarea persistente sau secreții purulente.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

5 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

6 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

7 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra