Categories: Stil de viaţă

Insomnia apare odată cu zilele caniculare. 5 sfaturi care vă ajută să ațipiți mai ușor

Insomnia apare odată cu zilele caniculare. 5 sfaturi pentru a vă ajuta să ațipiți mai ușor.

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 20 iunie-3 iulie 2022. Vom avea parte de patru zile caniculare și meteorologii estimează că acestea vor fi zilele de 20, 25, 26 și 27 iunie.

Transpirația în exces, oboseala și deshidratarea nu sunt singurele efecte secundare cu care oamenii trebuie să se lupte pe fondul temperaturilor în creștere.

Potrivit mai multor studii, valul de căldură este motivul pentru care mai multe persoane ar putea pierde somnul. Căldura care te obligă să găsești un loc dulce și răcoros, să te chinui și să te răsucești toată noaptea în pat, ducând în cele din urmă la lipsa somnului.

Insomnia apare odată cu zilele caniculare. 5 sfaturi pentru a vă ajuta să ațipiți mai ușor

Nu vă îngrijorați când vremea se încălzește. Există, potrivit experților, modalități care vă ajuta să ațipiți mai bine, mai ales când nu aveți luxul unui aparat de aer condiționat.

1. Schimbați cearșafurile

Este important să alegeți cearșafurile potrivite pentru pat: cearșafurile din bumbac pur sunt respirabile și pot ajuta la temperatura corporală normală și la nivelul de umiditate atunci când cineva doarme. În plus, țesăturile cu un număr mare de fire sunt mai netede pe piele și sunt mai confortabile pentru a dormi.

2. Limitați expunerea la lumină

Utilizarea jaluzelelor și a perdelelor este o necesitate pentru a preveni intrarea luminii și a împiedica somnul. Dar asta nu este tot, acestea ajută și la controlul temperaturii. Jaluzelele venețiene din lemn pot ajuta în special la echilibrarea temperaturilor. Lemnul, fiind un conductor natural de căldură, ajută la menținerea aerului cald afară în timpul verii.

3. Folosiți o sticlă cu apă rece

Oricât de surprinzător ar putea suna, folosirea unei sticle cu apă rece poate ajuta și la răcirea temperaturii camerei în lunile calde. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți sticla, să o păstrați la congelator cu câteva ore înainte de culcare și să o folosiți ca un pachet de gheață. Așezați sticla între cearșafuri pentru a le ajuta să se răcească în mod natural.

4. Opriți toate întrerupătoarele

Aparatele electrice ridică și temperaturile semnificativ. Puneți telefonul deoparte, opriți laptopul și opriți întrerupătoarele pentru a controla temperatura camerei; chiar și prizele electrice pot elibera o cantitate mare de căldură.

5. Alegeți salteaua potrivită

Și saltelele pot afecta temperatura patului. Alegeți una cu umpluturi naturale, cum ar fi bumbac, bambus și lână, pentru a limita expunerea la căldură în timpul somnului, deoarece acestea sunt în mod natural hipoalergenice.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

40 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică