Întărirea sistemului imunitar toamna. Secret divulgat de medici

Din cuprinsul articolului

Sistemului imunitar puternic. Cum poți să-ți îmbunătățești sistemul imunitar? În general, sistemul imunitar te apăra împotriva microorganismelor care cauzează boli. Dar uneori eșuează: un germen invadează cu succes și te îmbolnăvește. Este posibil să interveniți în acest proces și să vă întăriți sistemul imunitar? Ce se întâmplă dacă îți îmbunătățești dieta?

Medicii spun că nu sunt indicate suplimentele nutritive specifice pentru întărirea sistemului imunitar, ci respectarea unor reguli simple, potrivit health.harvard.edu.

Potrivit medicilor, dieta, odihna, activitățile fizice și alte componente de bază ale unui stil de viață sănătos sunt baza unui sistem imunitar puternic, iaar organismul va rămâne sănătos în sezonul toamnă-iarnă.

În ciuda simplității lor aparente, aceste principii joacă un rol vital în modul în care funcționează mecanismele de apărare. În plus, medicii recomandă includerea anumitor alimente și suplimente precum ghimbir, echinacea, vitamina C.

Sistem imunitar slăbit

Când dieta nu conține suficienți nutrienți și vitamine și somnul nu atinge cele 7-9 ore necesare, organismul cheltuiește o cantitate mare de energie pentru a compensa erorile de stil de viață și sistemul imunitar slăbește.

Nutriția de înaltă calitate și variată – proteine și carbohidrați, acizi grași omega, vitamine și minerale, susține sănătatea la nivel celular: nutrienții hrănesc și protejează țesuturile și organele de efectele negative, ajutându-le să se recupereze mai repede.

Odihna joacă, de asemenea, un rol important în menținerea sistemului imunitar puternic: în timpul somnului profund, sunt produse citokine – molecule care ajută la combaterea inflamației. Somnul insuficient poate duce la un sistem imunitar slăbit și poate crește riscul de ARVI și alte boli.

Activitatea fizică regulată este la fel de importantă. În timpul antrenamentului cardio și de forță, alimentarea cu sânge a țesuturilor se îmbunătățește, sistemul limfatic este activat, iar nivelul de stres scade. Toate acestea au un efect pozitiv asupra stării sistemului imunitar.

Antrenamentul ar trebui să fie regulat. Efortul fizic excesiv nu întărește apărarea organismului, ci, dimpotrivă, le epuizează. Suplimentele de vitamine, ierburile și condimentele vă pot ajuta, de asemenea, sistemul imunitar.

De exemplu, vitamina C întărește pereții vaselor de sânge și îmbunătățește microcirculația sângelui, facilitând livrarea de nutrienți către organe și țesuturi. Decocturile și tincturile care conțin ghimbir, echinaceea și ginseng au proprietăți imunostimulatoare și antiinflamatorii.

Condimentele, precum turmericul sau usturoiul, au un efect antiinflamator și protejează celulele de deteriorare datorită antioxidanților pe care îi conțin. Cu toate acestea, ele pot fi utilizate numai așa cum este prescris de un medic. Este important să se țină cont de caracteristicile individuale ale corpului, de starea generală de sănătate și de evoluția bolilor cronice.

De exemplu, vitamina C sau usturoiul în cantități mari pot agrava gastrita cronică, iar ceaiul din plante poate provoca o reacție alergică sau poate provoca mișcarea calculilor biliari, explică expertul.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

11 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

11 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

12 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

12 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

13 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

13 ore ago

Citeste si: