Categories: Ştiri sănătate

Investigațiile cardiace la pacientii post-COVID sunt gratuite. Specialist: „Foarte puţini sunt cei care ştiu că, în prezent, sunt decontate de CNAS”

Foarte multe persoane rămân, din păcate, cu anumite complicații după vindecarea de COVID-19. Acestea se numesc complicații post-COVID și pot afecta diferite organe sau părți ale corpului. În prezent, CNAS decontează investigațiile pentru identificarea precoce a acestor complicații.

Persoanele care au avut COVID-19 acuză diferite afecțiuni după vindecare. Majoritatea dezvoltă complicații la inimă sau la plămâni. Pentru a limita riscurile complicațiilor dezvoltate în urma infectării, CNAS decontează investigațiile pentru depistarea timpurie a bolilor și manifestărilor post-COVID.

Investigațiile post-COVID decontate de CNAS

 

Pandemia de COVID are efecte grave şi asupra persoanelor care nu fac infecţia, dar suferă de alte boli şi nu merg la control. Din acest motiv a crescut, în ultima perioadă, incidenţa infarctului miocardic, atrage atenţia medicul cardiolog Theodora Benedek de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, potrivit RRA.

„Cum apare un val pandemic, cum scade numărul de prezentări în urgenţă. Consecinţa este faptul că aceşti pacienţi care stau acasă vin după aceea cu forme mai severe. În paralel, stresul, interacţiunea dintre organism şi această infecţie virală duc la creşterea incidenţei infarctului miocardic. Îndemn pacienţii să contacteze medicul, să se prezinte la camera de urgenţă dacă au un simptom care poate să reprezinte infarct miocardic sau stroke”, a explicat medicul cardiolog Theodora Benedek.

Membru al Societătii de Cardiologie, doctor Theodora Benedek, atrage atenţia şi că bolnavii post-COVID beneficiază de investigaţii gratuite pentru identificarea la timp a riscului de complicaţii cauzate de infectare

„ În clinica de cardiologie avem, din păcate, o mulţime de pacienţi care au avut recent COVID şi vin cu complicaţii cardiovasculare, cu un nou infarct sau cu primul infarct, tineri cu miocardită, cu insufienţă cardiacă şi foarte puţini sunt cei care ştiu că în prezent este decontată de CNAS, printr-o finanţare separată, investigaţii imagistice, inclusiv de înaltă performanţă, adică RMN, la pacienţii post-COVID”, adaugă medicul cardiolog, Theodora Benedek.

Recent Posts

Situație alarmantă. A apărul un nou virus mortal înrudit cu cel care produce Covid

A apărul un nou virus. Experții din domeniul sănătății sunt în stare de alertă maximă…

9 minute ago

Când ajung noile taloane de pensii recalculate și la ce să fie atenți pensionarii

Poșta Română va începe să livreze noile taloane de pensie către pensionari, chiar în următoarele…

39 de minute ago

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

o oră ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

2 ore ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

2 ore ago

Citeste si: