Categories: Ştiri sănătate

IPS Teodosie, 3 amenzi pentru CARANTINĂ. Cum se apără Arhiepiscopul Tomisului: „Nu am știut de…”

Lovitură supremă pentru Arhiepiscopul Tomisului. Legea este lege și trebuie respectată de toată lumea. Pentru că nu a respectat regulile impuse de autorități, Arhiepiscopul Teodosie a fost amendat de poliție, dar nu o singură dată, ci de trei ori. Cum se apără Arhiepiscopul?

IPS Teodosie, 3 amenzi pentru CARANTINĂ. Cum se apără Arhiepiscopul Tomisului: „Nu am știut de…”

Arhiepiscopul Teodosie se numără printre persoanele care nu vor se se vaccineze pentru că fac alergie la o substanță din compoziția serului anticovid. Recent Arhiepiscopul Tomisului a fost sancționat de trei ori de poliție, luni, 24 ianuarie, după ce s-a prezentat la slujba organizată la Catedrala din Constanța, deși trebuia să fie în carantină.

La ora 7 și 20 de minute, luni dimineață, arhiepiscopul Tomisului oficia Sfânta Liturghie la catedrala Episcopala, deși fusese oficial plasat în izolare încă din data de 20 ianuarie.

El se întorsese din Iordania, unde participase la slujba de bobotează pe calendarul de stil vechi. Pentru ca venea dintr-o zonă cu risc epidemiologic ridicat, ar fi trebuit să stea în izolare 10 zile.

Arhiepiscopul Tomisului a participat la Liturghie, înconjurat de mai mulți preoți, fără măsură de protecție, respectiv nu purta mască, potrivit Pro TV.

Poliția s-a autosesizat în acest sens și, dimineață, l-a amendat pe IPS Teodosie cu 1.000 lei.

Trei ore mai târziu Inalt Prea Sfinția sa Teodosie participa la ceremonia militară care s-a desfășurat pe Faleza Portului Tomis din Constanța.

Arhiepiscopul a fost amendat în jurul orei 11, din nou, tot cu 1.000 de lei. Acesta a fost oprit de polițiști pe strada Arhiepiscopiei.

După ceremonia militară, Înaltul Ierarh a participat la o conferință. Aici deși a venit cu mască, în timpul discursului a renunțat la protecție.

Poliția a anunțat și a 3-a amendă în cazul lui Teodosie

 „Astăzi, în jurul orei 14.25, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanța, participând la un eveniment, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.”

Conform noilor prevederi, Arhiepiscopul Tomisului ar fi trebuit să stea carantină la domiciliu 10 zile, nu cinci, așa cum se întâmplă în cazul persoanelor vaccinate. În replică, biroul de comunicare al IPS Teodosie a transmis că amenzile date Arhiepiscopului Tomisului sunt ilegale.

IPS Teodosie : Amenzile sunt ilegale

„Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa. În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a transmis biroul de comunicare al IPS Teodosie.

 

Recent Posts

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

5 minute ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

36 de minute ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

o oră ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

o oră ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

2 ore ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

2 ore ago

Citeste si: