Categories: Ştiri sănătate

Irina Loghin: „Mișcarea este cea mai sfântă. Este de 100 de ori mai bună decât medicamentele”

Ajunsă la 83 de ani, Irina Loghin este într-o formă de zile mari și mărturisește că mișcarea și alimentația sunt cheia unui mod de viaţă sănătos.

Chiar dacă Irina Loghin este vegetariană de mai bine de 40 de ani, alimentația nu e singurul detaliu cheie pentru starea de demnă de invidiat, pentru că face și mult sport.

Irina Loghin a dezvăluit care sunt alimentele la care a renunțat, despre care spune că sunt otravă pentru pentru organism. Iată ce face artista pentru a se menține în formă!

„Mișcarea este cea mai sfântă. Este de 100 de ori mai bună decât medicamentele”

„Irina Loghin: Mersul este de 100 de ori mai bun decât antrenamentul. Asta făceam acasă, dar când mergeam în turneele noastre în zona de nord a Moldovei, două ore până la spectacol, eu o tăiam prin comunele de pe acolo. Mă plimbam o oră, o oră și jumătate, după aceea mă întorceam la sală. deci, mișcarea este cea mai sfântă.

Este de 100 de ori mai bună decât medicamentele. Normal că trebuie să iei medicamentele care îți sunt recomandate de doctor, dar, ca sănătate, mișcarea.

Nu sta acasă să anchilozezi. Eu am ajuns la o vârstă când au obosit și cartilajele și toate, dar chiar cu dureri, plec așa, suport surerea, câteodată destul de mare”, a mai spus artista.

Tot răul din organism vine de la alimentație, ce mănânci

Recent, artista a vorbit despre alimentele care nu lipsesc din meniul său zilnic, dar și despre cele la care a renunțat, pe care le descrie drept otravă pentru organism.

„Mi-aș dori ca lumea să aprecieze foarte mult stilul de viață sănătos, nu știe ce pierde. Tot răul din organism vine de la alimentație, ce mănânci.

Dovadă că sunt a fost un moment în care niște chiftele mi-au lăsat gura apă, dar totodată mi-a venit un miros de ulei încins și am renunțat.

Pentru toate gospodinele, în general, este așa de simplu să gătești o mâncare. Ai tăiat ceapa, cât mai multă, pentru că se știe că ceapa dă gustul oricărei mâncări.

Ceapa dă dulceață, parfum, miros, tot. De ce pui ceapa în ulei, chiar dacă ai călit-o? Pune-o direct în tigaie, pică puțină apă, pune capacul peste ea, las-o să se cristalizeze bine acolo și pe urmă pui uleiul rece, că nu se mai încinge și atunci este o mâncare sănătoasă.

Trebuie să avem atenție la toate, în primul rând mezelurile, care sunt otravă, groaznice pentru organism, mai ales dimineața.

Majoritatea mănâncă afumături, care sunt înfiorătoare, crimă pentru ficat și stomac. Și mulți nu își dau seama că trebuie să simtă și viața sănătoasă, nu doar fumul”, a declarat Irina Loghin pentru wowbiz.ro.

Recent Posts

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

26 de minute ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

o oră ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

11 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

11 ore ago

Citeste si: