Categories: Știrile zilei

Județul Vaslui este năpustit de troiene! Drumuri blocate și restricții pe DE 581!

Județul Vaslui este năpustit de troiene! După o perioadă în care vremea a părut să se încadreze mai degrabă într-un cadru toamnal decât în cel specific sezonului rece, iarna și-a făcut simțită prezența în mod exagerat.

Ninsoarea a acoperit în mod generos județul Vaslui, generând blocaje pe drumurile rurale și perturbând circulația în special pe drumul european Huși-Albița.

Județul Vaslui este năpustit de troiene!

De la primele ore ale dimineții, circulația pe acest traseu se desfășoară cu dificultate și există restricții, ca urmare a ninsoarei abundente căzute în timpul nopții.

Impactul vremii asupra traficului este vizibil și în zona vămii Albița, unde tir-urile care intră în România sunt temporar oprite pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze și să încerce să curețe traseul. Cu toate acestea, vântul puternic continuă să spulbere zăpada, iar rafalele ajung la viteze de până la 70 km/h.

Condițiile meteo dificile au dus la întreruperea furnizării curentului electric în mai multe gospodării din zona Murgeni. Autoritățile transmit avertismente populației, precum și șoferilor, recomandând evitarea călătoriilor neesențiale și verificarea în prealabil a informațiilor despre starea drumurilor.

Drumurile județene se confruntă cu dificultăți semnificative, iar Societatea Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) Vaslui, subordonată Consiliului Județean Vaslui, desfășoară operațiuni de deszăpezire pentru a asigura accesul și a menține circulația.

Drumuri blocate și restricții pe DE 581!

Vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian-Ionuț Trifan, a atras atenția asupra condițiilor de iarnă dificile, recomandând cetățenilor.

,,Evitați să porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.”

Meteorologii au emis un Cod Galben de vânt, polei și ninsori pentru regiunea Moldovei, valabil până în dimineața următoare.

În noaptea de marți spre miercuri s-au înregistrat temperaturi extreme de -20 de grade Celsius în nord, centru și est, iar pe alocuri s-a format polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze de 55-70 km/h.

În timp ce echipele de deszăpezire depun eforturi pentru menținerea condițiilor de circulație, se recomandă prudență sporită și informare prealabilă pentru cei care doresc să se deplaseze în această perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic, conform vremeanoua.ro.

Recent Posts

Ministrul Muncii, anunță noi ajutoare pentru români: „Este o prioritate pentru noi”

Ministrul muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat că în perioada următoare, vor fi lansate două…

18 minute ago

Orașul din România unde se oferă sprijin financiar de 3.000 de lei pentru tratarea depresiei. Sunt zeci de persoane care au solicitat ajutorul

Depresia (cunoscută și sub numele de depresie majoră, tulburare depresivă majoră sau depresie clinică) este…

38 de minute ago

Experții descoperă semne de risc cardiometabolic la copii de doar 3 ani. Alimentele care au legătură cu apariția acestor probleme de sănătate

Alimentele ultraprocesate pe care le consumă acum copiii dumneavoastră le-ar putea crește riscul de probleme…

58 de minute ago

HOROSCOP. Ziua norocoasă în această vară în funcție de zodie

Fiecare zodie în parte are o anumită zi în această vară care se aliniază cel…

o oră ago

Rafila, mesaj de susţinere pentru medicii de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis un mesaj de susţinere a medicilor de familie din…

2 ore ago

ANSVSA, amenzi de peste 3 milioane de lei. Ce nereguli au descoperit inspectorii sanitar-veterinari în magazine

ANSVSA a efectuat luna trecut peste 13.500 de controale în unităţile din industria agroalimentară, fiind…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar