Sari la conținut

Iarna grea cu ger și zăpadă. Temperaturile minime vor coborî până la -21°C. Ce zone sunt afectate

cod galben în Romania
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Meteo: Revine iarna în România

Noi informații de la ANM: Iarna grea cu ger și zăpadă. Potrivit meteorologilor, vremea nu se va încălzi, temperaturile minime vor coborî până la -21°C . ANM a emis și o avertizare cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă până la ora 23.00. Vezi ce zone sunt afectate.

Va fi ger până joi dimineață în nordul, estul și centrul țării. Potrivit meteorologilor temperaturile minime vor coborî până la -21°C în estul Transilvaniei. La noapte, însă, valorile resimțite vor fi chiar mai scăzute, spre -25°. ANM a emis și o avertizare cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă până la ora 23:00, în sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

Cum arată vremea în următoarele ore
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

unt vizate județele Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași, unde la rafală viteza vântului va ajunge și la 70 km/h. Vor fi și perioade când vântul va fi asociat cu ninsori slabe, mai transmit meteorologii. Potrivit Ministerului de Interne, 56 de localități din șapte județe sunt afectate de viscol. Are detalii Cristian Bâcâin.

Angajații Ministerului de Interne au intervenit în ultimele 24 de ore pentru evacuarea a 28 de persoane aflate în mai multe autoturisme înzăpezite și deblocarea a 190 de autovehicule înzăpezite cu aproximativ 400 de persoane și degajarea unui copac prăbușit pe carosabil, potrivit unui bilanț transmis de MAI.

Polițiștii din Buzău au găsit trei persoane răpuse de ger, au fost duse la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, dintre care una în stop cardio-respirator. Au fost și autovehicule de transport pasageri care au derapat sau s-au răsturnat.

Într-o astfel de situație, echipele ISU au intervenit de dimineață pentru evacuarea călătorilor dintr-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, care a derapat și a ajuns în șanț la intrarea în localitatea Târzii din Vaslui.

Nouă persoane a rămas blocat în zăpadă

Tot din cauza condițiilor meteo, un microbuz în care se aflau nouă persoane a rămas blocat în zăpadă pe raza comunei Perieni, în același județ. Pe mai multe segmente de drum deszăpezirea este îngreunată de vântul puternic, așa că și la această oră mai sunt tronsoane de drumuri naţionale cu circulația suspendată.

Restricționări temporare ale circulației

De asemenea, mai multe trenuri înregistrează întârzieri sau au fost anulate, a anunțat CFR Călători. Sunt probleme mai ales pe raza Regionalelor Galați și Iași, unde mai pot interveni restricționări temporare ale circulației și în următoarele ore. Până la acest moment au fost anulate șase trenuri REGIO, pe direcțiile Pașcani, Târgu Neamț și retur, Bacău, Bicaz, Piatra Neamț sau Iași, Ungheni, Prut, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel