În acest moment, șeful statului, Klaus Iohannis susține o conferință de presă la Palatul Cotroceni, unde atinge principale probleme cu care se confruntă țara.

Șeful statului a îndemnat din populația să se vaccineze, reiterând faptul că ”revenirea la normalitate depinde de felul în care oamenii vor merge la vaccinare”.

Primim tot mai multe doze de vaccin, în scurt timp vom avea suficiente pentru oricine dorește. La noi vaccinarea nu e obligatorie. Eu recomand tuturor românilor să meargă să se vaccineze. E singura cale de a scăpa de pandemie, dacă nu vom purta masca și vom avea restricții mult timp de acum încolo. Dacă ne vaccinăm vom scăpa de aproape toate restricțiile. Sper să convingem pe toți românii să se vaccineze!”, a adăugat Iohannis.

Principalele declarații:

„Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Ne dorim să fim cu familia, să celebrăm la biserică. În noaptea de Înviere restricțiile de circulație vor fi ridicate, astfel încât cei care vor să meargă la slujbă să o poată face. Sunt convins că biserica se va organiza foarte bine, am văzut asta și de Florii. Dragi români, haideți să fim parte a efortului și în noaptea de Înviere. Esența credinței e iubirea aproapelui, ce altă dovadă decât grija de a-i proteja pe ceilalți?

Este deja al doilea an în care Sfintele Sărbători Pascale ne găsesc într-o situație epidemiologică dificilă. De data aceasta însă, veștile sunt pozitive iar speranțele pentru evoluții mai bune sunt transformate în certitudini. Lucrul acesta se datorează imunizării prin vaccinare.

Avem exemple concrete ale țărilor care au vaccinat o proporție semnificativă. Vaccinarea cât mai multor români înseamnă mult mai puține infectări și decese, eliminarea restricțiilor, sfârșitul pandemiei și revenirea la normalitate.

Chiar dacă și la noi avem scăderi, nu suntem încă în punctul de a putea renunța complet la măsurile restrictive. E îmbucurător că măsurile mai stricte au reușit să oprească creșterea îmbolnăvirilor.

Până vom stopa răspândirea virusului trebuie să fim realiști, să nu ne amăgim. Pandemia nu a dispărut. Cazurile grave de la ATI și numărul încă foarte mare al celor care pierd lupta cu boala ne impune să fim la fel de vigilenți.

Revenirea la normalitate e din ce în ce mai aproape. Trebuie să rămânem atenți pentru a putea ține sub control pandemia până se va vaccina un procent suficient de mare din populație. Vaccinarea e singura cale ca să ne recâștigăm dreptul la o viață normală! Vă invit pe toți să vă vaccinați!”