Sari la conținut

A leșinat la puțin timp după vaccinarea cu Pfizer. Alte trei persoane au manifestat reacții adverse!

Proces cu Pfizer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Proces cu Pfizer

O tânără în vârstă de 28 de ani a leșinat la puțin timp după adminstarea vaccinului Pfizer. Aceasta s-a vaccinat la un centru de vaccinare din Galați, conform Mediafax.

Din fericire, pacienta și-a revenit rapid și nu au fost necesare îngrijiri medicale suplimentare.

Reacția adversă a fost consemnată în cadrul centrului de vaccinare organizat la Spitalul Militar din Galați.

Cadrele medicale au stabilit că este vorba despre o stare de lipotimie apărută pe fondul unui atac de panică, imediat după administrarea vaccinului de la Pfizer.

„În ultimele 24 de ore a fost raportată, la Centrul P SMU Aristide Serfioti, o reacție adversă post imunizare – o stare de lipotimie pe fondul unui atac de panică. Persoana (femeie – 28 de ani) și-a revenit imediat și nu a necesitat intervenție medicală”, a anunțat Prefectura Galați.

Trei persoane s-au simțit rău, după ce s-au vaccinat direct din mașină la centrul de vaccinare din Cluj-Napoca. Medicii au intervenit de urgență pentru a le acorda ajutor, conform Antena3.

Primul caz a fost înregistrat la o femeie care, la aproximativ 10 minute, după ce s-a vaccinat a început să se simtă rău.

Soțul ei a strigat după ajutor, iar medicii au dus-o într-un punct de prim ajutor unde i-au acordat îngrijiri medicale. Ulterior, femeia s-a simțit bine și a plecat acasă.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul unui bărbat, căruia i-a scăzut glicemia. După ce medicii i-au dat ciocolată bărbatul s-a simțit mai bine şi a mers acasă. O altă femeie se află sub supraveghere medicală pentru că i s-a făcut rău.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 26 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

Doze administrate:        

Tip vaccin În ultimele 24 ore Din 27 decembrie 2020
Pfizer 62.037 3.939.980
Moderna 9.179 425.857
AstraZeneca 9.593 547.175
TOTAL 80.809 4.913.012

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

–           Foarte frecvente (≥1/10)  Frecvente (≥1/100 și <1/10) ;

–           Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și <1/100);

–           Rare (≥1/10000 și <1/1.000);

–           Foarte rare (<1/10.000).

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: