La cât timp îți schimbi lenjeria de pat? Cauza nebănuită pentru 4 boli urâte, dintre care 2 mortale. Greșeala frecventă care afectează sănătatea

La cât timp îți schimbi lenjeria de pat? Cauza nebănuită pentru 4 boli urâte, dintre care 2 mortale. Greșeala frecventă care afectează sănătatea.

Specialiștii din Marea Britanie sunt îngrijorați de rezultatle unui sondaj recent, din care reiese că aproape 11 milioane de britanici își spală lenjeria de pat doar o dată pe lună. Una din trei persoane a recunoscut, de asemenea, că a așteptat cel puțin două săptămâni înainte de a-și spăla lenjeria de pat, a constatat analiza YouGov.

O nouă cercetare a identificat patru afecțiuni de sănătate care ar putea fi legate de faptul că lenjeria nu este spălată destul de des; dintre acestea, două sunt ucigașe tăcute.

Lenjeria de pat, cauza nebănuită de boli: 1. Eczeme

Eczema este o afecțiune comună care provoacă mâncărimi, uscarea și crăparea pielii și poate fi foarte incomod pentru cei care suferă de această afecțiune. Cea mai frecventă formă, eczema atopică, afectează unul din cinci copii și unul din 10 adulți în Marea Britanie, potrivit Societății Naționale de Eczemă.

Cearșafurile de pat murdare pot agrava adesea simptomele afecțiunii, potrivit dr. Sabrina Felson de la Universitatea din New York.

„Te cureți de 500 de milioane de celule ale pielii pe zi și multe se desprind în timp ce vă mișcați în pat”, a scris ea pe WebMD. „Acești acarieni minusculi de praf iubesc să se hrănească cu celulele vărsate, iar excrementele lor pot declanșa alergii, provocând eczema cu mâncărimi,” a spus ea.

Experții de la Bed Kingdom au adăugat: „Când cearșafurile tale nu sunt curate, țesătura îți poate irita pielea atunci când se freacă de ea”.

2. Pneumonie

Pneumonia este un tip de infecție toracică care poate îngreuna respirația. Fără tratament, afecțiunea poate duce la privarea de oxigen și moartea. Simptomele comune includ tuse, senzație de oboseală și slăbiciune, transpirație sau frisoane mai frecvente.

Cercetările americane care analizează lenjeria de pat de spital au descoperit că bacteriile Staphylococcus, care pot provoca pneumonie, sunt comune.

„Să vă spălați lenjeria de pat în mod regulat este cea mai sigură modalitate de a vă scăpa patul de orice bacterie care trăiește între cearșafuri”, a adăugat Bed Kingdom.

Experții de la Salvați Copiii afirmă că pneumonia este, de asemenea, supranumită ucigaș tăcut. Acest lucru se datorează faptului că oamenii ar putea să nu știe întotdeauna că au simptome, deoarece se pot simți ca o răceală comună, dar durează mai mult.

Lenjeria de pat, cauza nebănuită de boli: 3. Acnee

Acneea este o afecțiune comună și, adesea, dureroasă a pielii care afectează mulți oameni la un moment dat în viața lor. Și aproximativ 95% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 11 și 30 de ani sunt afectate de această afecțiune într-o oarecare măsură.

Deși se găsește mai frecvent pe față, acneea poate afecta și zona spatelui și a pieptului.

„Deși acneea nu este cauzată de o igienă proastă, cearșafurile murdare sau fețele de pernă pot fi parțial de vină”, au explicat experții de la Bed Kingdom.

Bacteriile stafilococi, despre care se știe că trăiesc pe așternutul murdar, pot agrava acneea, potrivit unui studiu din 2012.

„Schimbarea fețelor de pernă la fiecare două până la trei zile și a restului lenjeriei de pat o dată pe săptămână ar putea ajuta la îmbunătățirea apariției acneei”, a spus Bed Kingdom.

4. Astm

Astmul este o afecțiune pulmonară frecventă care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Este o afecțiune respiratorie cauzată de inflamația tuburilor de respirație care transportă aerul către și dinspre plămânii noștri.

Poate afecta oameni de toate vârstele, dar deseori începe în copilăria timpurie, dar în unele cazuri se poate dezvolta și pentru prima dată la adulți. În unele cazuri, dacă un atac de astm nu este tratat, acesta poate duce la moarte subită.

Potrivit The Sun, experții au descoperit că acarienii de praf care se acumulează în paturile care nu au fost schimbate în mod regulat pot declanșa astmul.

„Curățați-vă așternutul pe un ciclu fierbinte și aspirați în mod regulat dormitorul pentru a vă ajuta simptomele de astm”, a adăugat Bed Kingdom.

Recent Posts

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

14 minute ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

44 de minute ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

o oră ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

2 ore ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

3 ore ago

Citeste si: