Categories: Expertul zilei

Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surprinzător

Laptele este mai hidratant decât apa. A consuma sticle de apă fără număr nu este singura modalitate de a rămâne hidratat.

Pentru unele persoane, consumul celor opt pahare de apă pe zi care sunt recomandate pe scară largă, poate părea o corvoadă. Cu toate acestea, apa simplă nu este singura alegere.

Alte băuturi hidratante și mese care au un conținut ridicat de apă vă pot ajuta să vă potoliți setea și vă ajute corpul să obțină apa de care are nevoie zilnică, oferind în același timp o variație încântătoare.

În timp ce apa face o treabă grozavă de hidratare a oamenilor, un studiu de la Universitatea St. Andrews din Scoția, care a evaluat răspunsurile la hidratare ale numeroaselor alte băuturi, a descoperit că îi lipsesc câteva componente esențiale pentru a o face să funcționeze efectiv în corpul uman.

Oamenii de știință spun că din apa simplă lipsesc, în special, un pic de zahăr, sare și grăsimi.

Laptele este mai hidratant decât apa: studiu

Este timpul ca laptele să se bucure de glorie, deoarece conține puțin din tot ceea ce este necesar pentru a ne potoli eficient setea. Este cunoscut atât pentru calitățile sale de hidratare, cât și pentru valoarea sa nutritivă.

De fapt, unele cercetări științifice susțin că laptele hidratează mai eficient decât apa singură. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea St. Andrews din Scoția, laptele poate fi mai hidratant decât apa.

Studiul a implicat 72 de bărbați cărora li sa instruit să meargă cu bicicleta într-o cameră caldă și înfundată până când au transpirat suficient pentru a pierde 1% din greutatea corporală. Bărbaților li s-a dat apă sau lapte degresat de băut în patru porții de 200 ml după antrenament.

Rezultatele studiului au surprins pe toată lumea

S-a constatat că bărbații care au băut lapte sunt hidratați mai adecvat decât cei care au băut apă. În comparație cu apa sau băuturile pentru sport, laptele s-a dovedit a fi mai eficient în rehidratarea organismului după exerciții fizice. Acest lucru se datorează faptului că laptele are echilibrul perfect de carbohidrați, proteine și electroliți pentru rehidratare.

  • Nu este întotdeauna o idee bună să folosiți imediat toaleta, după ce ați băut lapte. Evitând acest lucru, înseamnă că beneficiile sale de hidratare rămân mai mult timp.
  • Deoarece laptele conține aproape 90% apă, poate fi o sursă benefică de hidratare, mai ales în timpul verii când oamenii sunt mai predispuși să se deshidrateze. În plus, include sare și potasiu, electroliții necesari pentru a reumple cei pierduți prin transpirație.

Într-un studiu anterior publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii au descoperit că laptele, spre deosebire de apă, este legat de o scădere a producției de urină (urinat mai frecvent și, prin urmare, se confruntă cu o pierdere mai mică de lichide).

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

26 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

57 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică