Leacul simplu și natural care curăță sângele și ficatul și ajută în afecțiunilele bilei. Este folosit în scop mmedicinal încă din Antichitate

Leacul simplu și natural care curăță sângele și ficatul și ajută în afecțiunilele bilei. Este folosit în scop mmedicinal încă din Antichitate!

Are o varietate de beneficii potențiale pentru sănătate, inclusiv pentru curățarea sângelui, a ficatul și, mai mult, ajută în afecțiunilele bilei.
Este vorba despre rostopască și miere, un remediu natural deosebit de puternic.

Planta medicinală se găsește peste tot, iar terapeuții o folosesc în scop medicinal, îndeosebi pentru tratarea afecţiunilor ficatului și bilei. Astăzi este inclusă în numeroase formule de ceai pentru afecțiunile ficatului, în combinație cu păpădie, sunătoare, sulfină, cimbru, coada-șoricelului, cicoare și alte plante cu efecte hepatoprotectoare.

Rostopasca este în prezent studiată şi ca agent anticancerigen

 

Curăță sângele și ficatul

Potrivit terapeutei Maria Treben, rostopasca poate fi folosită cu încredere în bolile hepatice cronice, în formă homeopatică. Curăță sângele și ficatul și ajută inclusiv în afecțiunile bilei și rinichilor.

Remediul simplu poate trata celulele afectate ale ficatului, care se poate folosi ca adjuvant în hepatite, a fost dezvăluit de Constantin Milică, specialist în fitoterapie. Pentru prepararea leacului ai nevoie de trei ingrediente: apa. rostopască și miere de salcâm.

Ingrediente:

• 5 g de rostopască uscată
• 200 g de miere de salcâm
• 1 litru de apă clocotită

Preparare şi administrare:

Plantele se mărunțesc între degete și se pun într-un bol. Se toarnă peste ele apa clocotită și se acoperă vasul. Se lasă la infuzat peste noapte (timp de 12 ore), apoi se filtrează. În ceaiul rezultat se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare.

Proprietățile terapeutice

Din siropul obținut se ia câte 1 lingură la fiecare oră, de zece ori pe zi. Ideal ar fi să se folosească planta proaspătă, deoarece prin uscare își pierde din proprietățile terapeutice. Se culege în perioada înfloririi.

Atenţie, totuşi: rostopasca nu trebuie oferită copiilor. În plus, poate deveni periculoasă dacă este administrată în doze mari, potrivit gds.ro.

Recent Posts

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

10 minute ago

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

41 de minute ago

Alertă ANM: Vremea se schimbă RADICAL în România. Se întâmplă începând chiar de azi

Alertă ANM: Europa traversează o perioadă complicată, din punct de vedere meteorologic. Mai multe țări…

o oră ago

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

2 ore ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

2 ore ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

3 ore ago

Citeste si: