Sari la conținut

Leacul simplu și natural care curăță sângele și ficatul și ajută în afecțiunilele bilei. Este folosit în scop mmedicinal încă din Antichitate

Aliment dăunător pentru ficat
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
alimente care dauneaza ficatului

Leacul simplu și natural care curăță sângele și ficatul și ajută în afecțiunilele bilei. Este folosit în scop mmedicinal încă din Antichitate!

Are o varietate de beneficii potențiale pentru sănătate, inclusiv pentru curățarea sângelui, a ficatul și, mai mult, ajută în afecțiunilele bilei.
Este vorba despre rostopască și miere, un remediu natural deosebit de puternic.

Planta medicinală se găsește peste tot, iar terapeuții o folosesc în scop medicinal, îndeosebi pentru tratarea afecţiunilor ficatului și bilei. Astăzi este inclusă în numeroase formule de ceai pentru afecțiunile ficatului, în combinație cu păpădie, sunătoare, sulfină, cimbru, coada-șoricelului, cicoare și alte plante cu efecte hepatoprotectoare.

Rostopasca este în prezent studiată şi ca agent anticancerigen

 

Curăță sângele și ficatul

Potrivit terapeutei Maria Treben, rostopasca poate fi folosită cu încredere în bolile hepatice cronice, în formă homeopatică. Curăță sângele și ficatul și ajută inclusiv în afecțiunile bilei și rinichilor.

Remediul simplu poate trata celulele afectate ale ficatului, care se poate folosi ca adjuvant în hepatite, a fost dezvăluit de Constantin Milică, specialist în fitoterapie. Pentru prepararea leacului ai nevoie de trei ingrediente: apa. rostopască și miere de salcâm.

Ingrediente:

• 5 g de rostopască uscată
• 200 g de miere de salcâm
• 1 litru de apă clocotită

Preparare şi administrare:

Plantele se mărunțesc între degete și se pun într-un bol. Se toarnă peste ele apa clocotită și se acoperă vasul. Se lasă la infuzat peste noapte (timp de 12 ore), apoi se filtrează. În ceaiul rezultat se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare.

Proprietățile terapeutice

Din siropul obținut se ia câte 1 lingură la fiecare oră, de zece ori pe zi. Ideal ar fi să se folosească planta proaspătă, deoarece prin uscare își pierde din proprietățile terapeutice. Se culege în perioada înfloririi.

Atenţie, totuşi: rostopasca nu trebuie oferită copiilor. În plus, poate deveni periculoasă dacă este administrată în doze mari, potrivit gds.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel