Categories: Expertul zilei

Legătura dintre cremele de protecție solară și cancerul de piele. Ce trebuie să știm ?

Din cuprinsul articolului

După o perioadă lungă de timp în care am stat în case în timpul pandemiei COVID-19, vremea se încălzește, iar noi începem din ce în ce mai mult să ne bucurăm de aerul proaspăt.

Dar experții avertizează că, după ce ați petrecut atât de mult timp în interior, pielea ar putea să se ardă mult mai ușor de la razele soarelui.

„În timp ce, în general, indivizii ar trebui să fie preocupați întotdeauna de expunerea la radiații ultraviolete (UV) și arsuri, toată lumea ar trebui să fie deosebit de atentă acum că au petrecut atât de mult timp în interior”, a spus dr. Joseph Zahn, profesor asistent de dermatologie la Școala GW de Medicină și Științe ale Sănătății din Washington DC pentru Healthline. „Pielea nu a avut timp să se adapteze încet la creșterea luminii ultraviolete în aer liber”.

Petrecerea timpului în aer liber este o modalitate eficientă de a obține sursa de încredere a vitaminei D, dar cei care au petrecut mai mult timp decât de obicei în interior pot constata că pielea lor este acum mai sensibilă la lumina soarelui și vor trebui să ia măsuri de precauție.

Dr. Brittney K. DeClerck, patolog și dermatolog la Keck Medicine din USC din California, este de acord: „După ce ați petrecut timp în interior pentru o perioadă prelungită fără expunerea consecventă la soare de zi cu zi, pielea poate arde ceva mai repede și poate fi mai sensibilă. Expunerea semnificativă la soare nu este niciodată un lucru bun pentru piele, dar pielea va fi mai sensibilă dacă nu este obișnuită să fie la soare.”

Cancerul de piele și protecția solară

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), cancerul de piele este cel mai frecventă sursă de cancer din Statele Unite.

Majoritatea cancerelor de piele sunt cauzate de o expunere prea mare la lumina UV. Razele UV provin de la soare, paturi de bronzat și lămpi solare.

Razele UV pot deteriora pielea pe tot parcursul anului, nu doar vara. Razele UV sunt cele mai puternice între orele dimineții și prima jumătatea a după-amiezii.

„Există două tipuri de protecție solară, fizică și chimică”, a spus Zahn. „Protecțiile solare fizice funcționează prin reflectarea luminii ultraviolete, la fel ca o oglindă. Protecțiile solare chimice, în loc să reflecte lumina, absorb lumina pentru a preveni deteriorarea pielii. O protecție solară minerală este un alt nume pentru o protecție solară fizică, deoarece cele două ingrediente frecvent observate în această categorie sunt mineralele, oxidul de zinc și dioxidul de titan. Aceste ingrediente reflectă lumina ultravioletă. ”

Regulamentele de la Food and Drug Administration (FDA) impun protecției solare din Statele Unite să aibă o dată de expirare, cu excepția cazului în care testarea dovedește că protecția solară va fi stabilă timp de 3 ani. FDA recomandă să verifice data de expirare a protecției solare înainte de utilizare.

DeClerck spune că toată lumea ar trebui să se protejeze de soare, indiferent de pigmentul pielii.

„În opinia mea, cel mai mare mit despre cancerul de piele este că persoanele cu tonuri mai întunecate ale pielii nu sunt expuse riscului de a face cancer de piele. Indiferent de culoarea pielii pe care o are o persoană, aceasta poate dezvolta cancer de piele ”, a explicat ea.

 

 

Recent Posts

Ce este insuficiența hepatică. De ce apare și care sunt semnele revelatoare

Ce este insuficiența hepatică. Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește…

28 de minute ago

Ce sume de bani mai încasează ucrainenii refugiați din România, de la 1 mai. Ce condiții trebuie să îndeplinească

După începerea războiului în februarie 2022, ucrainenii au fost nevoiți să fugă din calea bombardamentelor.…

58 de minute ago

Grăsimea de pe brațe ar putea prezice riscul de fracturi ale coloanei vertebrale, la persoanele de peste 50 de ani

Măsurarea masei totale de grăsime din brațe ar putea ajuta la prezicerea riscului de fracturi…

o oră ago

Medici experți avertizează: Dacă observați aceste simptome, ar putea fi noua variantă COVID

Noua variantă COVID este KP.2, iar experții spun că este cea mai proeminentă tulpină la…

2 ore ago

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

2 ore ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

3 ore ago

Citeste si: