Leguma ieftină care controlează glicemia și topește grăsimea de pe burtă

O legumă ieftină, pe care mulți dintre noi o trecem cu vederea, are o grămadă de beneficii pentru sănătate – nu numai că controlează nivelul de zahăr din sânge, dar ajută și la slăbirea burții.

Medicul și nutriționistul rus Dr. Elena Syurakshina spune că este vorba despre gulie, cunoscută și sub numele măr de Ierusalim.

Beneficiile legumei

Este bogată în vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, și conține, de asemenea, vitamina C, despre care se știe că nu numai că luptă împotriva răcelii, dar acționează și ca un stimulent al imunității. Această rădăcină conține, de asemenea, potasiu, care controlează echilibrul apei și al electroliților din organism.

Leguma conține fier, siliciu, zinc, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, seleniu, sodiu și crom. Topinamburul este bogat în vitaminele B, respectiv vitaminele B1, B2, B4 și B5. De asemenea, conține vitamina E și o cantitate mică de vitamina A.

Datorită conținutului său ridicat de fibre și inulină, gulia nu provoacă vârfuri bruște ale nivelului de zahăr din sânge atunci când este digerată.

Se numără printre alimentele obligatorii în dieta celor diagnosticați cu diabet. Datorită consumului regulat al acestei legume, crește numărul de bifidobacterii din intestin, ceea ce ajută la suprimarea microflorei patogene și la tratarea abdomenului balonat.

Leguma ieftină care controlează glicemia

Leguma conține o cantitate mare de pectină, o fibră solubilă în apă. Consumul frecvent de topinambur, cu moderație, are un efect pozitiv asupra motilității intestinale și, de asemenea, promovează mișcările intestinale la timp, prevenind astfel constipația. După cum se știe, lipsa fibrelor din dieta zilnică crește semnificativ riscul de a dezvolta boli gastrointestinale.

Gulia poate fi benefică pentru persoanele care suferă de o boală gastro-intestinală destul de frecventă, cum ar fi dischinezia biliară. Inulina, care face parte din compoziția sa, are o proprietate coleretică ușoară, care poate ajuta la perturbarea scurgerii bilei din ficat prin canalele biliare.

Leguma conține carbohidrați lenți și fibre, care sunt cunoscute pentru a umple bine organismul. Acest produs vă va ajuta să scăpați de câteva kilograme în plus, fără a dăuna sănătății. Conținutul ridicat de fibre dietetice va asigura o sațietate rapidă și va preveni mâncatul în exces. În plus, leguma conține un aminoacid numit triptofan. Acesta poate ajuta la creșterea masei musculare, reducând în același timp grăsimea corporală”, spune specialistul.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

9 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

10 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

10 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

11 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

11 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra