Din cuprinsul articolului
Leguma ”minune” care luptă împotriva cancerului, curăţă colonul şi vindecă ulcerul. Veritabil vraci al naturii!
Pe lângă plante, legumele sunt o sursă de vitamine, însă unele sunt ”adevărați vraci”. Au puteri vindecătoare. Adaugarea de sucuri din fructe si legume la dieta de zi cu zi îmbunatateste sănatatea noastra mentala și fizica. Cu toate acestea, multi dintre noi nu consumam zilnic cantitatile necesare si nici nu stim care sunt multiplele avantaje ale consumului de sucuri din fructe si/sau legume proaspete.
Iata cateva sucuri de legume și ce se poate trata cu ele:
Pe lângă legumele prezentate mai sus, medicii ne informează că există o legumă ce poate fi consumată cu încredere de oricine, în special de oamenii care se confruntă cu ulcerul. Este vorba de varză. Această legumă ieftină are o mulțime de beneficii asupra organismului uman.
Un ulcer gastric este o rană deschisă în mucoasa stomacului. Când apare un ulcer gastric, membrana mucoasă care are o funcție de protecție în interiorul stomacului începe să se descompună, pătrunde în mucoasa musculară și crește în diametru.
Varza este plină de fitonutrienţi, vitamine (A, C, K) și antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.
Sucul obţinut din frunzele proaspete de varză este eficient în tratarea ulcerului gastric deoarece are efect de cicatrizare. Proprietăţile sale medicale se datorează mucilagiilor, sulfului, sărurilor de potasiu, plus alte substanţe chimice benefice din varză. În plus, varza are efect alcalinizant, neutralizând aciditatea gastrică.
În plus, varza conţine vitamina C, atât de necesară în sezonul rece, și este o sursă de betacaroten, care protejează vederea de diverse afecțiuni medicale, precum cataracta.
De asemenea, consumul de varză stimulează imunitatea la foarte multe forme de cancer. Varza este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, dar au un efect benefic şi asupra frumuseţii.
“Cancerul este una dintre bolile în care consumul de varză are rezultate spectaculoase. Studiile efectuate au arătat că varza consumată în stare crudă, gătită rapid sau murată are efecte anticancerigene şi antitumorale. Frunzele verzei conţin nenumărate substanţe active care induc celulelor maligne un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor îmbătrânite, reglează acţiunea hormonilor steroidieni în organism, hormoni ce sunt implicaţi în numeroase forme de cancer, reglează ritmul de diviziune celulară şi induc creşterea producţiei enzimelor responsabile de inactivarea şi de eliminarea celulelor maligne. Dacă 3-5 zile pe săptămână consumăm 200 grame de salată de varză ne punem la adăpost de o multitudine de forme de cancer”, explică dr. Cătălin Luca, potrivit Adevărul.
Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…
Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…
Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…
Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…
Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…
Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…