Sari la conținut

Leguma ”minune” care luptă împotriva cancerului, curăţă colonul şi vindecă ulcerul. Veritabil vraci al naturii

varza trateaza boli
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
varza poate trata ulcerul și cancerul

Leguma ”minune” care luptă împotriva cancerului, curăţă colonul şi vindecă ulcerul. Veritabil vraci al naturii!

Pe lângă plante, legumele sunt o sursă de vitamine, însă unele sunt ”adevărați vraci”. Au puteri vindecătoare. Adaugarea de sucuri din fructe si legume la dieta de zi cu zi îmbunatateste sănatatea noastra mentala și fizica. Cu toate acestea, multi dintre noi nu consumam zilnic cantitatile necesare si nici nu stim care sunt multiplele avantaje ale consumului de sucuri din fructe si/sau legume proaspete.

leguma minune
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Iata cateva sucuri de legume și ce se poate trata cu ele:

  • Suc de ridiche neagră. Calmeaza tusea si ajuta la eliminarea toxinelor din bronhii si plamani. Ridichea neagră are un efect calmant asupra sistemului nervos. Sucul de ridiche neagră are și proprietăți care ajută la curățarea ficatului și rinichilor de toxinele care inundă intestinele, stomacul și vezica biliară.
  •  Suc de sfeclă roșie. Nivelurile ridicate de nitrați naturali din sucul de sfeclă roșie dilată vasele de sânge și ajută la creșterea tensiunii arteriale. Sucul de sfeclă roșie poate fi combinat cu alte sucuri de legume rădăcinoase, cum ar fi morcovi, țelină și mere. Sucul de sfeclă roșie trebuie consumat cu prudență și nu mai mult de un pahar pe zi. Suc de cartofi, morcovi, mere – beneficii multiple: inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, detoxifiaza, sustine tranzitul intestinal, amelioreaza constipatia, intareste sistemul imunitar, vindeca ulcerele, trateaza boli severe ale ficatului, rinichilor si pancreasului.
  • Suc de castraveți. Durerile de cap de la căldură și insolație pot fi oprite cu suc de castraveți și lămâie. Acest amestec are un efect hidratant foarte bun, răcorește și reduce intensitatea durerilor de cap. Sucul de castraveți are un efect diuretic, care ajută la afecțiunile renale precum pietrele la rinichi.
  • Suc de ceapă. Considerat un adevărat panaceu pentru afecțiunile respiratorii, diabet, infecții ale tractului urinar, infecții ale rinichilor și anumite dezechilibre hormonale. Ateroscleroza, care se manifestă prin îngroșarea pereților arterelor, poate fi tratată cu ajutorul sucului de ceapă. Sucul de ceapa este foarte puternic, asa ca poate fi consumat doar in cantitati mici (pana la 50 ml pe zi) si in combinatie cu miere sau alte sucuri (cum ar fi sucul de morcovi).

Pe lângă legumele prezentate mai sus, medicii ne informează că există o legumă ce poate fi consumată cu încredere de oricine, în special de oamenii care se confruntă cu ulcerul. Este vorba de varză. Această legumă ieftină are o mulțime de beneficii asupra organismului uman.

Un ulcer gastric este o rană deschisă în mucoasa stomacului. Când apare un ulcer gastric, membrana mucoasă care are o funcție de protecție în interiorul stomacului începe să se descompună, pătrunde în mucoasa musculară și crește în diametru.

Leguma minune pentru oamenii bolnavi de ulcer

Varza este plină de fitonutrienţi, vitamine (A, C, K) și antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

Sucul obţinut din frunzele proaspete de varză este eficient în tratarea ulcerului gastric deoarece are efect de cicatrizare. Proprietăţile sale medicale se datorează mucilagiilor, sulfului, sărurilor de potasiu, plus alte substanţe chimice benefice din varză. În plus, varza are efect alcalinizant, neutralizând aciditatea gastrică.

În plus, varza conţine vitamina C, atât de necesară în sezonul rece, și este o sursă de betacaroten, care protejează vederea de diverse afecțiuni medicale, precum cataracta.

De asemenea, consumul de varză stimulează imunitatea la foarte multe forme de cancer. Varza este bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), precum şi antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului, dar au un efect benefic şi asupra frumuseţii.

“Cancerul este una dintre bolile în care consumul de varză are rezultate spectaculoase. Studiile efectuate au arătat că varza consumată în stare crudă, gătită rapid sau murată are efecte anticancerigene şi antitumorale. Frunzele verzei conţin nenumărate substanţe active care induc celulelor maligne un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor îmbătrânite, reglează acţiunea hormonilor steroidieni în organism, hormoni ce sunt implicaţi în numeroase forme de cancer, reglează ritmul de diviziune celulară şi induc creşterea producţiei enzimelor responsabile de inactivarea şi de eliminarea celulelor maligne. Dacă 3-5 zile pe săptămână consumăm 200 grame de salată de varză ne punem la adăpost de o multitudine de forme de cancer”, explică dr. Cătălin Luca, potrivit Adevărul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel