Licoarea-minune care trebuie băută zilnic. Se prepară dintr-un fruct ieftin și are un pachet de beneficii

Licoarea-minune care trebuie băută zilnic. Nu puțin sunt românii care au probleme cu inima. Bolile de inimă duc, din nefericire, la decesul a milioane de oameni anual. Oamenii de știință au descoperit în urma unui studiu o băutură de culoare verde care poate ajuta scăderea tensiunii arteriale în doar 45 de minute.

Licoarea-minune care trebuie băută zilnic. Se prepară dintr-un fruct ieftin și are un pachet de beneficii

În ultimul timp, oamenii au început, uşor-uşor, să-şi schimbe stilul de viață. Este o bună ocazie să profităm de o licoare-minune care poate fi preparată în orice perioadă a anului şi care aduce extrem de multe beneficii organismului.

Fructul din care putem prepara licoarea-minune este mărul verde. Pe lângă faptul că îmbină excelent gustul dulce cu cel acrișor, merele verzi au numeroase beneficii incredibile pentru sănătate. Din trei mere verzi, miere și un vârf de cuțit de pudră de ghimbir veți obține o băutura simplă, însă cu multe beneficii pentru sănătate.

Ceaiul de mere verzi stimulează imunitatea, de a preveni cancerul, de a reduce inflamația și ajută la scăderea în greutate, printre multe altele.

Beneficii ceai de mere verzi:

  • Are rol anti-inflamator
  • Are grijă de sănătatea inimii: reduce nivelul colesterolului rău și reduce tensiunea arterială
  • Susține sănătatea oaselor: oferă un nivel ridicat de magneziu, sodiu, potasiu, vitamina C și alte ingrediente pentru a avea oase puternice și, mai mult, scade riscul de osteoporoză
  • Susține vederea bună
  • Ajutor pentru constipație: această licoare magică stimulează sistemul digestiv

Mod de preparare ceai de mere verzi:

„Trei mere verzi, tăiate și un litru de apă fiartă. Se pune la foc mic și se fierbe timp de 10 minute. Băutura se lasă să se odihnească 30 de minute, apoi se adaugă miere după gust și un vârf de cuțit de pudră de ghimbir. Decoctul de mere se bea cald”.

Nutrienți exterm de valoroși pentru sănătate

Nutrienții esențiali pe care îi conțin merele verzi sunt exterm de valoroși pentru sănătate. Iată o listă de beneficii ale consumului de mere verzi:

  • Crește metabolismul

Fibrele din măr ajută la creșterea metabolismului, stimulează procesul de detoxifiere și mențin funcționarea corectă a sistemului digestiv. Pe măsură ce sistemul digestiv este energizat, metabolismul este, de asemenea, favorizat.

  • Bun pentru ficat

Antioxidanții sunt agenți naturali de detoxifiere care protejează ficatul de afecțiuni hepatice.

  • Întărește oasele

Calciul este esențial pentru oase dense și puternice. Mai ales femeile sunt predispuse la subțierea și slăbirea oaselor. Densitatea osoasă se epuizează după 30. Femeile aflate în menopauză ar trebui să includă mere verzi în dieta lor. Mărul verde previne osteoporoza.

  • Ajută la pierderea grăsimii și a greutății

Deoarece mărul verde este un fruct bogat în fibre, este benefic pentru pierderea în greutate. Merele verzi au niveluri mai mici de zahăr și mai multe minerale și antioxidanți care ajută la pierderea câtorva kilograme. Vitamina K din măr menține circulația sângelui neîntreruptă.

  • Protectorul plămânilor

Potrivit studiilor, consumul zilnic de mere verzi poate reduce riscurile asociate plămânilor cu 23%. Reduce riscul de astm. Fumătorii obișnuiți își pot reduce riscul de afecțiuni pulmonare, consumând mere verzi zilnic.

  • Îmbunătățește acuitatea vizuală

Merele verzi sunt bogate în vitamina A, care ajută la îmbunătățirea vederii.

  • Scade colesterolul și tensiunea arterială

O mulțime de studii au dezvăluit că merele verzi îmbunătățesc sistemul cardiovascular. Fibrele solubile pot reduce nivelul colesterolului. Scade riscul de accident vascular cerebral cu 52%. Potrivit American Journal of Clinical Nutrition, merele verzi pot reduce nivelul colesterolului rău. Dacă suferiți de colesterol ridicat, nu uitați să adăugați mere verzi în dieta dumneavoastră.

  • Reduce riscul de cancer de piele

Mărul verde conține vitamina C care protejează celulele împotriva radiațiilor periculoase care pot deteriora pielea și pot provoca cancer de piele. Oferă hrană pielii, salvând-o de mai multe boli și probleme precum eczeme și cearcăne. Consumul regulat de mere verzi poate oferi reduce o erupție acneică.

  • Luptă împotriva îmbătrânirii

Dezoxidanții prezenți în merele verzi întârzie îmbătrânirea și împiedică pielea să îmbătrânească prematur. Vitamina A, Vitamina C, fenolul întăresc corpul pentru a combate ridurile, liniile fine și cearcănele. Dezoxidanții reduc ridurile pielii și îmbunătățesc calitatea pielii, potrivit dcmedical.ro.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

4 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

5 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

6 ore ago

Citeste si: