Lidia Fecioru recomandă. Rețetă românească pentru creșterea imunității și scăderea colesterolului

Lidia Fecioru leacuri. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat leacul pentru creșterea imunității și scăderea colesterolului, probleme pentru marea majoritate a românilor.

Lidia Fecioru a dezvăluit că metoda prezentată are grijă de colesterol şi creşte imunitatea, susține RomâniaTV.

Tot ce trebuie să faci este să prăjești șase căței de usturoi, în propria coajă, pe care să îi mănânci apoi în 24 de ore. Usturoiul nu trebuie ars, ci doar prăjit în propriul suc. Poate fi mâncat în orice moment al zilei, timp de o lună de zile.

Printre beneficiile pe care le aduce se numără: creșterea imunității, îmbunătățirea calității sângelui, scade colesterolul. Iar schimbările sunt resimtite din plin, asigură bioenergoterapeutul.

Lidia Fecioru leacuri. Rețetă românească pentru creșterea imunității

Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.

Medicul primar Alice Popescu ne-a vorbit despre beneficiile usturoiului în faza de prevenție: „Se folosește și pentru hipertensiune și pentru dislipidemii, dar și pentru colesterol crescut. Se folosește, cu precădere, pentru hipertensiune ușoară sau preventiv la persoanele care au un istoric familial de hipertensiune și sunt în situație de stres.”. Persoanele care suferă de hipertensiune au două soluții la îndemână să asculte de indicațiile medicului specialist și să își schimbe obiceiurile. Hipertensiunea poate apărea ca urmare a unei diete hipercalorice, a consumului excesiv de sare, zahăr sau grăsimi.

Usturoiul, stimulent al imunității

„La o hipertertensiune deja instalată și cu valori mai mari, usturoiul nu mai este eficient, dar preventiv este foarte bun”, ne lămurește medicul. Deși există o mulțime de tratamente naturiste pe bază de usturoi, pe care le putem face în casă, medicul recomandă consumul capsulelor pe bază de usturoi, deoarece „la persoanele care au o gastrită sau un ulcer este foarte greu să se consume cantitățile optime de usturoi”. Iată ce părere are medicul despre câteva leacuri din popor și cum ar trebui de fapt consumat usturoiul!

Usturoiul este și un stimulent al sistemului imunitar care crește puterea globulelor albe. Are acest efect asupra sângelui mai ales datorită prezenței seleniului și a germaniului din compoziția sa. Aceste elemente sunt bogate în compuși antioxidanți sulfurați netoxici și biodisponibili, cum ar fi S-alilcisteina si S-alimercaptocisteina, pe care le găim în cantitate mai mare în usturoiul uscat.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

10 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

40 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra