Sari la conținut

Lidia Fecioru recomandă. Rețetă românească pentru creșterea imunității și scăderea colesterolului

bioenergoterapeutul Lidia Fecioru

Lidia Fecioru leacuri. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat leacul pentru creșterea imunității și scăderea colesterolului, probleme pentru marea majoritate a românilor.

Lidia Fecioru a dezvăluit că metoda prezentată are grijă de colesterol şi creşte imunitatea, susține RomâniaTV.

Tot ce trebuie să faci este să prăjești șase căței de usturoi, în propria coajă, pe care să îi mănânci apoi în 24 de ore. Usturoiul nu trebuie ars, ci doar prăjit în propriul suc. Poate fi mâncat în orice moment al zilei, timp de o lună de zile.

Printre beneficiile pe care le aduce se numără: creșterea imunității, îmbunătățirea calității sângelui, scade colesterolul. Iar schimbările sunt resimtite din plin, asigură bioenergoterapeutul.

Lidia Fecioru leacuri. Rețetă românească pentru creșterea imunității

Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.

Medicul primar Alice Popescu ne-a vorbit despre beneficiile usturoiului în faza de prevenție: „Se folosește și pentru hipertensiune și pentru dislipidemii, dar și pentru colesterol crescut. Se folosește, cu precădere, pentru hipertensiune ușoară sau preventiv la persoanele care au un istoric familial de hipertensiune și sunt în situație de stres.”. Persoanele care suferă de hipertensiune au două soluții la îndemână să asculte de indicațiile medicului specialist și să își schimbe obiceiurile. Hipertensiunea poate apărea ca urmare a unei diete hipercalorice, a consumului excesiv de sare, zahăr sau grăsimi.

Usturoiul, stimulent al imunității

„La o hipertertensiune deja instalată și cu valori mai mari, usturoiul nu mai este eficient, dar preventiv este foarte bun”, ne lămurește medicul. Deși există o mulțime de tratamente naturiste pe bază de usturoi, pe care le putem face în casă, medicul recomandă consumul capsulelor pe bază de usturoi, deoarece „la persoanele care au o gastrită sau un ulcer este foarte greu să se consume cantitățile optime de usturoi”. Iată ce părere are medicul despre câteva leacuri din popor și cum ar trebui de fapt consumat usturoiul!

Usturoiul este și un stimulent al sistemului imunitar care crește puterea globulelor albe. Are acest efect asupra sângelui mai ales datorită prezenței seleniului și a germaniului din compoziția sa. Aceste elemente sunt bogate în compuși antioxidanți sulfurați netoxici și biodisponibili, cum ar fi S-alilcisteina si S-alimercaptocisteina, pe care le găim în cantitate mai mare în usturoiul uscat.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel