Tensiunea arterială. Numerele la care trebuie să fim atenți

Tensiunea arteriala este unul dintre cele mai bune instrumente de verificare a starii de sanatate. Este un numar pe care il tinem minte si pe care il putem monitoriza constant. Tensiunea arteriala optimala este egala sau mai mica de 120/80 milimetri coloana de mercur (mm Hg), conform ghidului Societatii Europene de Hipertensiune.

Tensiunea arterială. Numerele la care trebuie să fim atenți

Pe lângă medicamentele recomandate de medic, cei care au tensiunea mai mare pot introduce în alimentație câteva alimente naturale pentru diminuarea tensiunii.

Alternative naturale pentru diminuarea tensiunii arteriale

Ardeiul iute, vasodilatator puternic care ajuta la extinderea vaselor de sange

  • Migdale crude – mancati un pumn de migdale crude in fiecare zi si veti observa ca va avea loc scaderea semnificativa a tensiunii arteriale. Migdalele crude sunt bogate in grasimi mononesaturate care s-a dovedit stiintific ca ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange, reduc inflamatia arteriala si contribuie la scaderea valorilor ridicate ale tensiunii arteriale. Chiar daca acestea sunt bogate in grasimi si calorii, migdalele ajuta la scaderea in greutate, construirea masei musculare si mentinerea unei stari optime de sanatate. Atunci cand sunt consumate in combinatie cu nucile, de exemplu, se transforma in unele dintre cele mai puternice alimente cu rol de protectie a sanatatii inimii.
  • Ardeiul iute. Un vasodilatator puternic care ajuta la extinderea vaselor de sange si imbunatateste circulatia sanguina. Acesta scade in mod natural nivelurile tensiunii arteriale crescute prin acclerarea vitezei circulatiei sangelui. Amestecati una sau doua lingurite de ardei iute cu putina apa calda sau ceai cu miere si aloe vera pentru a reduce hipertensiunea arteriala. Daca gustul bauturii este prea picant, puteti lua capsule de ardei iute.

 

  • Apa de nuca de cocos – bogata in potasiu, electroliti si alte elemente nutritive importante, apa de nuca de cocos s-a demonstrat ca ajuta la mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale. In urma unui studiu s-a confirmat ca apa de nuca de cocos poate sa scada in mod semnificativ tensiunea arteriala sistolica, dar si pe cea diastolica.

  • Cacao – bogat in flavonoide si substante nutritive antiinflamatorii, cacao este o alta arma contra hipertensiunii arteriale. Flavonoidele din cacao au rol adaptogen si protejeaza corpul impotriva stresului (una dintre cauzele frecvente de hipertensiune arteriala). In plus, regleaza nivelul hormonului de stres din organism si echilibreaza valorile tensiunii arteriale. In urma a numeroase studii, cercetatorii au constatat ca flavonoizii din cacao reduc nivelul tensiunii arteriale si protejeaza organismul impotriva declansarii accidentelor vasculare cerebrale si a bolilor cardiovasculare, care pot fi rezultatele hipertensiunii arteriale.

Turmericul ajuta la imbunatatirea functiei cardiovasculare

  • Turmericul sau curcuma – unul dintre beneficiile deja cunoscute ale turmericului sau curcumei este abilitatea sa de a reduce in mod semnificativ inflamatia la nivelul intregului organism, care este o cauza principala a valorilor ridicate de colesterol si a tensiunii arteriale ridicate. Prin reducerea inflamatiei, turmericul ajuta la imbunatatirea functiei cardiovasculare si la mentinerea unui flux sanguin sanatos. Atunci cand este utilizata alaturi de piper negru, curcuma ajuta la relaxarea vaselor de sange si scade valorile tensiunii arteriale.

Potasiul ajuta la scaderea tensiunii

  • Banana – acest fruct este bogat in potasiu benefic pentru sanatatea inimii. Potasiul ajuta la scaderea tensiunii arteriale suficient pentru ca riscul aparitiei unui eventual accident vascular cerebral sa se diminueze cu pana la 38%. Cu ajutorul acestui mineral, rinichii filtreaza mai mult sodiu, vasele mici de sange se relaxeaza, iar circulatia sanguina va fi cea adecvata.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

4 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

4 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

5 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

5 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

6 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

6 ore ago

Citeste si: